Duijker benoemt slechtste wijnkaart van Nederland

Een storm(pje) is ongestoken in vineus Nederland: wijnschrijver Hubrecht Duijker heeft zich zeer negatief uitgelaten over de wijnkaart van een restaurant. En niet zo maar een restaurant, nee een heel landgoed: Landgoed De Holtweijde in het Twentse Lattrop.

Duijker op zijn eigen website: ‘Het is waarschijnlijk de slechtste wijnkaart ooit die ik onder ogen kreeg. Niet wat zijn vorm betreft – een keurig, zelfs handgemaakt boekje in oblong formaat – maar wat betreft zijn gast- en gebruiksonvriendelijkheid.’

Duijker noemt een lijst met voorbeelden. Wijnen zijn geordend per land, niet per soort rood, wit, rosé en mousserend, bijvoorbeeld. En sommige wijnen op de kaart zijn volgens Duijker kelderdochters. ‘Wijnen die al gedronken hadden moeten zijn.’ Weer anderen zijn te duur. Fleswijnen beginnen pas bij 35 euro, soms gaan ze gewoon 4,5 maal over de kop.

Op de site van Misset Horeca zijn de reacties niet mals. Zelf vind ik het uitstekend dat Duijker zoiets aan de kaak stelt. Hij doet dat trouwens al jaren, ook in zijn columns voor het Financieel Dagblad. De consument is er alleen maar bij gebaat, bij zulke stevige maar onderbouwde kritiek.

Lees ook:Wijnrestaurant van het jaar 2013 neemt afscheid van maître-sommelier
Lees ook:Wijnkaart met QR-codes
Lees ook:Luister naar Werner Loens, hoofdinspecteur van de Michelin
Lees ook:WinePad: wijnkaart op iPad
Lees ook:Nederlandse wijn bij PLUS supermarkten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>