Lentewijn: rosé bij de salade

Vanaf nu – het is tenslotte lente! – eten we geen kool en knollen meer, maar lekkere salade met rucola en verse kruiden. Ik ben er dol op! Bij zo’n salade past ook een lentewijn, fris en vrolijk. Edith gaf deze week op Koken.blog het recept van een Salade van warme geroosterde krieltjes uit het boek  Supersalades. Ik geef je wat wijntips hierbij!

De keuze was lastig. Zal ik kiezen voor iets vol wits, of toch een jonge rode, soepel en licht gekoeld? Beide kunnen prima denk ik. Meestal als ik niet kan kiezen, kom ik uit op rosé. En daar heb ik recent een paar heerlijke voorbeelden van geproefd:

- een volle pittige, met veel frisse zuren, uit de Spaanse streek Bierzo, van het druivenras mencia. Viñedas y bodegas Pittacum is de maker van deze Tres Obispos, Drie Bisschoppen dus. Vooral bij de scherpe chorizo zal het hele lichte fruitige zoetje van deze rosé goed combineren.  Te koop bij Vino Sol voor € 10,00

- of misschien toch die superfruitige Italiaan, die ik op Italia al Dente proefde? Van sangiovese en canaiolo, Rocca di Montegrossi 2010, uit Toscane. Viel al vaak in de prijzen! Is pittig, tikje sprankelend en heeft veel tonen van grapefruit en citrus, aangevuld met zacht rood fruit. Goed bij de tomaat en de rucola. Voor € 11,00 te koop bij Eck en Maurick voor € 13,09.

Ben benieuwd naar jullie reacties!

Lees ook:Eerste #hertenjamsessie: combineer hert met wijn!
Lees ook:Recept voor gevulde champignonhoedjes met een lichte wijn
Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Gamba’s met Chardonnay
Lees ook:Wat drink ik bij Indisch eten?
Lees ook:Ontspannen borrelen met een Bordeaux: Apéro Vintage de Bordeaux

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>