Champagne shake

Voor mij is het een gruwel: een champagneshake Champagne ga je toch niet in een shake gooien, veel te lekker! En zonde van die dure drank, ook. In een van de kook- en dieetboeken die op Koken.blog.nl  besproken werden vorige week, komt een champagneshake voor.

Op Koken.blog.nl kun je zelfs de benodigde champagneshaker winnen. Maar een tipje van mij: koop gewoon een veel goedkopere bubbel in de supermarkt als je die shake wilt maken! Een crémant de Bourgogne, een crémant d’Alsace of crémant de Loire passen prima in het recept dat je op de site van het Diva Dieet vind. Net zo weinig suiker, en met hetzelfde resultaat.

Waarom wijn uit die gebieden geen champagne heet? Omdat champagne een wettelijk beschermde naam is. Champagne mag alleen champagne heten als hij uit die ene streek in Frankrijk komt, de Champagne. Dat is de streek van glooiende heuvels, graanvelden én wijngaarden die rondom Reims ligt. Daar maken ze sinds de 18e eeuw wijn met belletjes.

Alle andere wijnen met bubbels, uit de rest van Frankrijk, uit Italië of Spanje of waar dan ook ter wereld, mogen geen champagne heten! ‘t Is maar even dat je het weet.

Lees ook:PORTuguese Love – port die geen port mag heten
Lees ook:All that sparkling
Lees ook:Nieuwe Champagne website
Lees ook:Vandaag #portday
Lees ook:Greenpeace lust geen Champagne

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>