Wijn-spijs combinatie: Gamba’s met Chardonnay

Hier weer een heerlijk recept met de beste wijn om hierbij te combineren:

Salade van eikenblad sla en rucola met gebakken Gamba’s

Benodigdheden (voor 4 personen)
- 1 krop eikenblad sla
- 2 ons roquette sla
- 6 gambastaarten (gepeld)
- Een paar takjes verse tijm en rozemarijn
- 1 teentje knoflook
- ½ citroen
- 2½ dl. olijfolie
- Peper, zout
- ½ glas witte wijn

Bereidingswijze
Maak een marinade van gehakte tijm, rozemarijn, een uitknepen teentje knoflook, peper, zout en het vocht van een half glas witte wijn. Roer het geheel goed door met een garde. Laat de gambastaarten hierin ± 2 uur marineren.
Haal de gamba’s uit de marinade en houd de marinade achter, deze dient als dressing! Bak de gambastaarten in een bakpan kort op hoog vuur aan.
Serveertip
Haal de gambastaarten uit de pan en leg ze op een bordje. Dresseer de sla op het bord tot een hoopje en leg hierop de gambastaarten. Roer de marinade goed door en schep twee eetlepels over de sla en gamba’s Garneer met een takje tijm en rozemarijn.

Wijntip:

Michel Laroche Terret

First Step Chardonnay

Marigny Neuf Chardonnay

Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Mosselen met Orvieto
Lees ook:Recept voor gegrilde lamsbout met Nieuwe of oude Wereld
Lees ook:Gefrituurde gamba met grenache blanc
Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Bruschetta met Chardonnay of Rosé
Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Saltimbocca met een witte spanjaard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>