Wijn-spijs combinatie: Salade van aspergelinten met Chardonnay of Sauvignon Blanc

Hier weer een heerlijk recept met een perfekt erbij passende wijn:

Salade van aspergelinten
Benodigdheden voor 6 personen
Voor de salade:
12 asperges
Frisee sla
Veldsla
Kervel
Limoenvinaigrette
Voor de zeetong:
6 grote tongfilets
Boter
Olijfolie
Peper en zout
6 stalen ringen Ø 4 cm
Bindtouw
Voor de mimosa dressing:
3 hard gekookte eieren
Peterselie
Zwarte olijven
Olijfolie
Citroensap
Peper en zout

Bereidingswijze
De salade:Pluk de frisee sla mooi fijn en pluk de veldsla en de kervel in mooie blaadjes. Schil de asperges en snij hier met behulp van een Japanse schaaf dunne linten van. Bewaar deze aspergelinten onder een vochtige doek.
De taartjes van de tongfilets:
Vet de buitenkant van de stalen ringen in met een beetje boter. Draai om de stalen ring de tonfilet met de graatzijde naar buiten gericht. Plak het overlappende stuk met een beetje eiwit vast. Wint een stukje touw om de vis voor de stevigheid en smeer met een kwastje de vis in met een beetje olie waarin een beetje peper en zout. Zet de ringen vijf minuten voor je het gerecht afmaakt in een hete oven tot de vis net gaar is.
De mimosa dressing:
Pel de eieren haal je het eigeel uit het eiwit. Hak het eigeel apart van het eiwit in fijne stukjes. Hak ook de peterselie fijn en de olijven. Vermeng deze ingrediënten tot er een mooi kleurrijk geheel ontstaat en breng dit op smaak met citroensap en olijfolie tot er een dressing ontstaat. Breng dit verder op smaak met peper en zout.
De opbouw van het gerecht:
Vermeng de sla met de kervel en de aspergelinten en breng deze op smaak met de limoenvinaigrette. Dresseer de ring met de tongfilet op het bord en knip voorzichtig het touwtje los en verwijder voorzichtig de stalen ring. Maak een bal van de salade en dresseer deze in de ring van de tongfilet. Schep hieromheen de mimosa dressing.

Wijnsuggestie:

Carmen Chardonnay

Araucano Chardonnay

Stellenbosch Sauvignon Blanc

Marchais Sauvignon Blanc

Lees ook:Zalm recept met rose!
Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Mosselen met Orvieto
Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Spagetti met Pinot Grigio
Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Gamba’s met Chardonnay
Lees ook:Tips voor de kerst 4

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>