Rubriek: Restaurants

Wijn en proeverij bij De Pastinaeck in Amersfoort

Daar ging ik dan, door de regen op weg naar Amersfoort! (maar wel in de auto ) Even voor 12 afgesproken met de dames van ‘De Pastinaeck’ op ’t Hof. In het hoekje, met op vrijdag en op zaterdag de markt voor de deur! Ik hoor hersens kraken, ik zie rimpels voorhoofden verschrompelen, want ja,

Lees verder...

Champagne alstublieft…

Mijn zoon keek me met een meewarige blik aan. Alsof hij wilde zeggen, ‘okay, ik ben een puber misschien, maar jij spoort ook niet helemaal!’ Wat was het geval, ik wilde graag alle kerstcadeaus onder de boom zetten en leggen. Vrolijk begon ik dus met het plaatsen van de gekregen Bubbels.  Waarop die kleuter van

Lees verder...

De lunchredactie op pad

Lunchend door Nederland! Het duurde wel even voordat ik het systeem in ‘Grootspraak’ door had! Grootspraak, oftewel de enige restaurantgids voor wijnliefhebbers! Nodig bij ons nieuwe project: Lunchen in Nederland. Steeds even kijken bij het bepalen van de nieuwe keuze wat zij zeggen! Waardevol, want natuurlijk, werken is een groot goed, maar als het kan,

Lees verder...

Wijn, nieuwtjes en tips

In de maand van bubbels een eigen Champagne lanceren is toch wel heel goed getimed! “Den Haag heeft zijn eigen Champagne”, lees ik op de site van DHFM. “Zondag is het eerste Nederlandse Champagnemerk met formele certificering en classificatie gelanceerd.” Wel spannend! Het Wijn.blog gaat zich er eens in verdiepen! Benieuwd hoe ze zal smaken.

Lees verder...

De Florijn in Nieuwerbrug

Een van de gasten vandaag bij de Test Cabernet d’Anjou was Michiel de Graaf, eigenaar van de Florijn, restaurant en kookstudio in Nieuwerbrug! Daar kwam ik toch zo’n leuk filmpje van tegen! Kijk even, dan schrijf ik verder aan het artikel over onze Rose-lunch van vandaag bij Crème Crue in Rijswijk!

Lees verder...

Wijn en Food in de krant

De Telegraaf doet melding van prachtige wijnen in gezelschap van een gastronomische lunch. En wel de wijnen van het Limburgse domein Aldenborgh uit Eys! Deze begeleidden de lunch van Karl van Baggem, eigenaar en chefkok van de Hoefslag(*) in Bosch en Duin. De wijnmaker, Peter Pelzer, was zelf aanwezig om over zijn vak, zijn wijngaard

Lees verder...

Michelinsterren Hongkong Macau 2013

Hoe zit het met de Michelinsterren in Hongkong Macau 2013? Heeft het populaire restaurant Tim Ho Wan zijn ster behouden?  In de Michelingids 2013 voor Hongkong en Macau staan zes nieuwe tweesterrenzaken, waardoor het aantal restaurants met twee sterren uitkomt op zeventien. Een van deze zaken is het Amber Restaurant in The Landmark Oriental van

Lees verder...

Champagnenieuws uit Parijs

Finale 46e Prix Culinaire International “Le Taittinger” Het indrukwekkende hotel Shangri-la in Parijs, voormalig woonhuis van Roland Bonaparte, was dinsdag 27 november j.l. het toneel voor de uitreiking van de 46e Prix Culinaire “Le Taittinger”. Deze internationele kookwedstrijd op het hoogste niveau is gewonnen door de Franse chef Christoph Schmitt van restaurant Le Fouquet’s in

Lees verder...

De generale Rosé Repetitie

Vanmiddag was het tijd voor de GRR! De GRR, ja inderdaad de Generale Rosé Repetitie. Bij het Restaurant-Kookstudio Crème Crue. Een bijzondere zaak aan de Haagweg in Rijswijk. De uitstraling, met de aparte ‘houten’ muur in het restaurant beneden, de chefs table bij de open keuken op de eerste etage en de dinerkamer op de

Lees verder...

Bord’eau meets Bordeaux

Wijn en een Amsterdamse hippe lunch, of hoe een ster en een Premier Grand Cru samen kunnen versmelten. Te jammer dat ik door omstandigheden de hippe lunch van Mouton Rothschild bij het sterrenrestaurant Bord*eau op het allerlaatste moment moet missen. Als ik lees dat de Mouton rijkelijk geschonken werd, de witte Albatruffel ruim geschaafd op

Lees verder...

Met 2 Michelinsteren toch de eenvoud bewaren!

Grappig om te kijken naar en te lezen over de Treeswijkhoeve, the day after… In Waalre vierde men feest! Terecht. Het ging een beetje als volgt: “Klinkende succes “Ach”, sprak de sommelier tegen saucier, “geef jij de kroepoek even door”. Op dat moment pikte de sous-chef het laatste balletje koe loe yoek uit de witte,

Lees verder...

Nu de wijn nog bij ‘Vlees noch Vis’

Vlees noch vis Pompoentortellini met citroenmelisse, steak tartare van meloen, tofu met zwarte truffel. Dit zijn drie van de gerechten die restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen vanaf aankomende Kerst serveert in een 12-gangendiner. Opvallend: in het hele diner wordt geen gebruik wordt gemaakt van vlees en vis. En De Nieuwe Winkel is niet eens

Lees verder...

Michelin gids Nederland

Met de uitreiking van de Nederlandse Michelin, vanochtend, eerst aan de burgemeester van  Maastricht,  Onno Hoes, komt er een einde aan de #lijstenmania van culinaire en vineuze gidsen in 2012 voor 2013! In de persruimte waar ik zit te schrijven, staan en zitten de  important people om mij heen en borrelen. Ook Joop Braakhekke zie

Lees verder...