Rubriek: Restaurants

Heropening Rosarium

PERSBERICHT Rosarium Amsterdam; heropening juni 2013 Heropening 18 juni met proeverij van Nieuw-Zeelandse wijnen Amsterdam, 25 april 2013 – Na maanden van inspireren, plannen, verbouwen en vernieuwen  is het bijna zover: begin juni heropent Restaurant Rosarium in het Amstelpark de deuren. Terras, entree en meeting rooms zijn dan gerenoveerd en opgefrist en het pand krijgt

Lees verder...

Vier nieuwe toprestaurants bij Lekker Venlo

Persbericht Smaakvol en toegankelijk voor breed publiek Venlo,16 april 2013 – De restaurants van Lekker Venlo zijn bekend. Uiteraard zijn restaurants als Aubergine, De Beejekurf, Brienen aan de Maas, Galerie de Hoeve, The Scelta Institute en Valuas weer van de partij. Dit jaar compleet gemaakt met vier nieuwe gerenommeerde restaurants te weten Boschmolenplas, De Luif,

Lees verder...

Groene oase aan de Kralingse plas

April 2013   Café Restaurant De Tuin   Het is al jaren een begrip in Rotterdam: Café Restaurant De Tuin van de Vier Windstreken. Het etablissement huist in een klassieke villa uit 1867 met daaraan vast een later bijgebouwde glazen serre met een geweldig uitzicht over de Kralingse Plas. Bij De Tuin kan men terecht

Lees verder...

Restaurant La Folie

Ze zijn waarschijnlijk de jongste van het hele stel. Van de club “Jeunes Restaurateurs d’Europe”! Maar ze zijn zeker thuis in het universum van smaken, kleuren en geuren en behoren thuis tot het rijk van de inventieve kookkunst, ze hebben talent en passie, ze doen hun lidmaatschap eer aan! Over wie wij het hebben? Over

Lees verder...

Een woelige week in de kokswereld

Er is veel te doen geweest over chefs, koks, chef-koks, keukenmanagers, kok-eigenaren, koks! Wat gebeurde er deze week: La Chapelle in Antwerpen vordert gestaag: Sergio Herman Michelinsterren worden ingeleverd: Ron Blaauw Stan Huygens twittert: Martin Ozinga verlaat #LasPalmas van Herman den Blijker. In #Kortgene (bij #Goes) heeft hij #hotel en #restaurant #DeKorenbeurs overgenomen. De Fuik

Lees verder...

SVH Meesterkok Jeroen Robberegt Executive Chef Miele Culinary Institute

SVH Meesterkok Jeroen Robberegt zal per 1 juni 2013 aantreden als Executive Chef van het Miele Culinary Institute in Vianen. De heer Robberegt heeft ruime ervaring opgedaan in vele gerenommeerde restaurants en is sinds 2005 chef de cuisine van Grand Restaurant Karel V (*) in Utrecht. Jeroen Robberegt ziet veel kansen om met zijn kennis

Lees verder...

Een grand café als Loos

Een kwart eeuw geleden opende in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier een grand café dat zo in Parijs gevestigd had kunnen zijn. Een café dat ervoor zorgde dat Rotterdam wat betreft horeca op de kaart kwam te staan en dat tot op de dag van vandaag een begrip is in de Maasstad. Dit jaar viert grand café

Lees verder...

Ben ik een 50plussende paardenvlees-eter?

50plus Met verbazing lees ik over de enorme stijging van de 50Plus partij. Ruim een kwart van de senioren zou op deze partij stemmen, als er nu verkiezingen worden gehouden! Somberheid troef over de toekomst. Mijn verbazing geldt niet de stijging, niet de inkomensdaling en  niet het feit dat de ouderen zomaar de tweede partij

Lees verder...

Hoe Argentijnse wijn en een Gouden Tulp samen komen! Een Koningspaar…

Soms krijg ik zo’n uitnodiging waar ik helemaal blij van word! Gisteren dus. Een uitnodiging van het CFI voor een heerlijke wijnproeverij: “Proef de smaak van Argentinië! Donderdag 21 maart in het Amstel te Amsterdam!” Op deze dag organiseert het Consejo Federal de Inversiones van Argentinië in samenwerking met TOT Public Relations een proeverij van

Lees verder...

FUSIE IN DE RESTAURANTRESERVERINGSWERELD

SeatMe en IENS door fusie grootste speler op het gebied van online reserveren bij restaurants “SeatMe en IENS zijn definitief gefuseerd en daarmee in één klap marktleider op het gebied van online reserveren voor restaurants. Samen ontvangen ze maandelijks ruim 1,5 miljoen bezoeken via hun (mobiele) websites, mobiele applicaties en partnerwebsites. Inmiddels kunnen restaurantbezoekers bij

Lees verder...

Maastricht aan Tafel

Restaurants en cafés in Maastricht e.o. staan weer paraat sinds zondag! Maastricht aan Tafel & aan de Bar voor het goede doel! 13 t/m 27 januari 2013 Inmiddels een gastronomisch begrip in Maastricht en ver daarbuiten én voor velen een traditie: De bijzondere Maastrichtse restaurantweek Maastricht aan Tafel! Van zondag 13 t/m zondag 27 januari

Lees verder...

En de wijnwereld blogt voort…

Dit weekeinde kwam ik zoveel nieuws tegen, zoveel mooie blogs, dat ik ze graag wil delen. Dus: start de week met een duik in de verzamelde wijnblogs van de wijncoach   Zoals de NZ blog van Bill Zacharkiw in de Montrealgazette.com waarin de grootsheid van Nieuw Zeeland verklaard wordt! (Ik heb het zelf pas nog

Lees verder...

Champagne tijdens het Amsterdamse Brunchweekeinde

Brunchen in januari, een verlate Nieuwjaarsbrunch of een vervroegde Valentijnsactie. Het maakt niet uit, in het Amsterdamse kun je je hart ophalen in heerlijke ambiances zoals VandeMarkt of  Brasserie Paardenburg! “Nog geen Nieuwjaarsbrunch gehad? Of heb je nog niet genoeg gehad van de feestelijke champagne tijdens Oud & Nieuw? De brunch is internationaal een populair

Lees verder...

El Bulli, een koninkrijk van kookkunst

Met mijn mond open van verbazing bekeek ik de documentaire over El Bulli, afgelopen donderdagavond: “Koken is kunst geworden en pure chemie bij El Bulli.”  Een documentaire van Gereon Wetzel. El Bulli, het wereldberoemde restaurant, genoemd naar de buldogs van het Duitse echtpaar Schilling dat het pand ooit bezat. Op 31 juli 2011 was El

Lees verder...

Wijnrestaurant van het jaar 2013 neemt afscheid van maître-sommelier

Wereldmuseum heeft Gastheer van het Jaar GaultMillau 2012, kopte de Misset in november 2011! Amper  een jaar geleden. Vandaag zijn de rollen omgedraaid, de stoelen verwisseld, het einde bepaald. Per 1 januari 2013 is voormalig Gastheer van het Jaar: Danny Gonzalez niet meer werkzaam voor het Wereldmuseum in Rotterdam. De man waarover  nauwelijks een jaar

Lees verder...