FG Restaurant krijgt 2e Michelinster

Geweldige waardering voor François Geurds en zijn team

François Geurds werd vandaag verblijd met het nieuws van Michelin: een 2e ster voor FG Restaurant (voorheen Ivy). Hij is dolgelukkig met zijn tweede Michelinster. “Een geweldige waardering voor mijn team en het inmiddels 4,5 jaar koken op hoog niveau volgens onze eigen, duidelijke visie: innovatief, een focus op perfectie en altijd vanuit het eigene van producten.’’ Zijn keuken daagt de gast uit en inspireert met de magie van smaak en combinaties. Het is de kracht van simpel en puur. Zijn eerste ster kreeg François in 2009; de constante vernieuwing en de zoektocht naar verbetering, brachten hem nu zijn tweede ster. En dit is nog maar het begin, wat hem betreft.

Omweg waard

Veel restaurants draaien hun ambities terug in deze tijd maar François wil alleen maar verder, zonder ook maar iets toe te geven aan toegankelijkheid. Zo is er standaard naast de a la carte kaart al een 3-gangen lunchmenu van € 35,00. De meester-chef ziet de recessie als een ‘reset’: “We gaan met alles bewuster om en dus kies je ook bewust om heel lekker te gaan eten”. En het gaat niet alleen om het eten; gelijk vanaf binnenkomst beleef je een warme culinaire wereld, nu gewaardeerd met een 2e Michelinster. Volgens Michelin is een 2e ster een ‘omweg van je reis waard’, omdat het je op een plek brengt van een verfijnde keuken met prachtige specialiteiten en wijnen.

FG Food Labs

Dat François blijft vernieuwen bewijst ook de komst van FG Food Labs in Rotterdam. Met de komst van de 2e ster is besloten de opening een maand uit te stellen, zodat alles de volle aandacht krijgt die het verdient. Eind januari opent FG Food Labs, een speciale, trendy plek waar François volop gaat experimenteren met nieuwe bereidingen en smaakcombinaties. Gasten zitten zo op de eerste rij bij het ervaren van unieke gerechten uit de koken van FG.

Adres:                        Lloydstraat 204,  3024 EA Rotterdam

Openingstijden:         Dinsdag t/m zaterdag

Website:                     www.fgrestaurant.nl

Reserveren:               [email protected]

Telefoon:                    010 425 0520

 

Lees ook:Michelin: Tweede ster voor La Durée
Lees ook:De 57ste Horecava
Lees ook:In de keuken van Floris
Lees ook:Michelin België bestaat 100 jaar
Lees ook:Gastvrij Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>