Brabanders grootste wijnliefhebbers

Wij Drinken Wijn opent haar deuren nu ook in Breda

Onderzoek van Wij Drinken Wijn heeft aangetoond dat Brabanders onverminderd Bourgondiërs blijven. Uit het onderzoek uitgezet via Facebook blijkt dat de meeste wijnliefhebbers in Brabant wonen. Bijna 50% van de meer dan 100 respondenten kiezen een Brabantse stad als dé plek waar wijn wordt gedronken. Reden voor Wij Drinken Wijn (www.wijdrinkenwijn.nl) om in navolging tot het succesvolle proeflokaal in Amsterdam nu ook een proeflokaal in Breda te openen. In dit proeflokaal, op Willemstraat 18, wordt vanaf 20 mei elke zondag een wijnproeverij georganiseerd.

Wijnproeven voor beginners
Een jaar geleden is Wij Drinken Wijn gestart met een proeflokaal in Amsterdam. De eigenaren van dit jonge bedrijf, Olivier van Hees en Bas Vliegenthart, merkten een groeiende behoefte onder beginnende wijnliefhebbers om meer te weten over wijn. Bas Vliegenthart: “Veel mensen die van een wijntje houden staan vaak voor de schappen bij de supermarkt of de slijter en hebben geen idee welke wijn ze moeten kiezen. Met onze proeverijen proberen wij hen hierbij te helpen. “Tijdens de twee uur durende proeverijen worden er 6 verschillende wijnen geproefd en bijpassende hapjes geserveerd.”

Wijnproeven de trend in 2012
De animo voor de proeverijen in Amsterdam is erg groot. Voor elke proeverij melden veel mensen zich aan en de groepen zitten dus altijd vol. Bas Vliegenthart: “Dat men zich al kan opgeven vanaf twee personen spreekt veel mensen aan”. Dit is één van de redenen dat Wij Drinken Wijn uitbreidt en nu een proeflokaal opent in Breda. Bas Vliegenthart: “We merkten dat er veel mensen vanuit het zuiden van het land geïnteresseerd zijn in onze proeverijen. Waarschijnlijk vinden deze Bourgondiërs het erg leuk om meer over wijn te weten te komen. Breda ligt mooi centraal en is daarom de ideale plaats om de Brabantse wijnliefhebbers te bereiken.”

Proeflokaal vanaf 20 mei geopend in Breda
Vanaf zondag 20 mei is het proeflokaal op Willemstraat 18 elke zondag geopend. Opgeven voor de proeverijen kan door contact op te nemen via [email protected] of 020 2621005. Kijk voor meer informatie over de wijnproeverij op wijnproeverij-breda.

Wij Drinken Wijn de grootste op Facebook
Wij Drinken Wijn is zeer actief op Facebook en is met bijna 5.000 fans de grootste wijnen fanpagina van Nederland. Het onderzoek is uitgevoerd onder alle fans van de facebook pagina en heeft ruim 100 reacties opgeleverd.

Lees ook:Wij Drinken Wijn
Lees ook:Amsterdamse Wijnmarkt
Lees ook:Assense wijnwinkel heeft proeflokaal
Lees ook:Overzichtsproeverij bij Miranda Beems Wine Import
Lees ook:Waar is de Wijnparade dit najaar?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>