De Burgemeester Wijnrestaurant van het Jaar 2012

Grootspraak, de restaurantgids voor wijnliefhebbers samengesteld door het team van Perswijn, werd vandaag gepresenteerd (inclusief iPhone-app) tijdens een speciale lunch bij sterrenstaurant Merlet. Merlet werd tevens verkozen tot Restaurant van het Jaar 2012. Winnaar van de titel Wijnrestaurant van het Jaar 2012 is verder restaurant De Burgemeester in Linschoten, vorig jaar gekroond met één Michelinster.

Grootspraak: “De Burgemeester is een restaurant waar de wijn al jarenlang goed is. Zolang dat je het bijna gewoon gaat vinden. Wat een liefde, wat een aandacht. Een heel fraai restaurant. En dan ook nog topbediening en een heel beste chef in de keuken. Daar kan patron Bernard Tesink trots op zijn. Een fantastisch Wijnrestaurant van het Jaar 2012.”

Beste wijnbar
De beste wijnbar is dit jaar niet gekozen. “Er is geen ontwikkeling in de richting van de kwaliteit die een wijnbar zo goed maakt dat we het predikaat Wijnbar van het Jaar kunnen geven”, zegt Grootspraak. Maar er zijn zeker plezierige nieuwkomers, zowel echte wijnbars als restaurants of grand cafés waar de wijnbar een aanvullend onderdeel is. Maar vijf trosjes, de criteria voor het predikaat, daar hebben we geen nieuwe wijnbar voor gevonden.”

Grootspraak
Grootspraak wijst wijnliefhebbers de weg naar die restaurants waar grote liefde voor de wijn gecombineerd wordt met topgastronomie. Spijs, wijn en gastvriendelijkheid bepalen samen het oordeel.

De gids is voor 12,50 euro te bestellen via Grootspraak.nl, waar ook meer informatie is te vinden.

Lees ook:Wijn bij Grootspraak op de voorgrond
Lees ook:De lunchredactie op pad
Lees ook:Grootspraak in opspraak?
Lees ook:Wijnrestaurant van het jaar 2013 neemt afscheid van maître-sommelier
Lees ook:Balkenende opent wijnbar in oud bankgebouw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>