WInelife, gewoon lekker ff lezen

De nieuwe Winelife is uit. Hij viel eergisteren op de mat.  Tussen alle bezigheden, van interview tot cursus uitzetten en reis voorbereiden,  blader ik hem lekker beetje voor beetje door. Dat kan met een luchtig blad, waar toch weer veel nieuwtjes in staan.  Naast ook wel enkele wijd ‘open deuren’!

De prachtige foto van de refractometer op pagina 8 zou niet misstaan ‘op canvas’  aan de muur achter mijn bureau.  Leuk is het artikel “Hoogvliegers”  over wijnen die (niet) smaken in de lucht! En natuurlijk is het interview met Peter Klosse koren op mijn molen. Ik lees en herlees ik graag zijn smaakbijbels. Echt interessant, als je smaakprofielen kunt maken, op basis van  de ingrediënten, maar ook de bereidingswijzes, de sausen etc, dan kun je immers wijn en gerecht  aan elkaar koppelen en praat je zeker nooit meer over -wit voor vis of rood voor vlees-, want dat stadium zijn we inmiddels  jaren voorbij!

Het wijnweekeinde Kroatië  leest lekker, interessant,  mede gevoed door het feit dat onze kids steeds verder richting het studentenleven vertrekken, er daardoor dus voor ons veel ‘kortetripjesvrijheid’ ontstaat!
Bovendien ben ik op dit moment een beetje SB en Chardonnay moe, dus die  locals daar, trekken me wel aan. (de druiven he )

Technische informatie is er zeker ook, in de vorm van de Petroleumaroma’s,  de Gout Petrol nader verklaard! Hier ga ik mee naar Lars Daniels MV, want is dit dan eindelijk de juiste verklaring?

Gratis en voor niets staat deze Winelife  nog eens  vol met adviezen en tips van de beste Sommeliers van Nederland! Alleen daarom al de moeite van het kopen zeker waard.

En de ‘Survival of the Fittest’ (David Bolomey)  is voor een beetje inbedding van je Bordeauxkennis goed te doen.

‘t Ja, dit keer een blad met veel inhoud. Veel te lezen,! Lekker! Helemaal leuk! En niet de koopgids van mijnheer Crum overslaan!

 

 

 

Lees ook:Wijn en Nieuws van de leestafel
Lees ook:Nieuwe WINELIFE in de winkel
Lees ook:Carnaval
Lees ook:Time flies: winelife bestaat drie jaar
Lees ook:Perswijn, Winelife, Sabor, Bouillon je komt er nog eens in om

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>