Dagelijks portie nieuws, roddels en feitjes

Wijnschrijver Onno Kleyn is gestart met de Academie Culinair schrijven. De Culinaire Schrijfacademie dus.  De website opent met enkele  suggestieve vragen met veel superlatieven. Het is  een briljant  idee, want zeg nu zelf, hoeveel selfmade wijnschrijvers en culinaire journalisten kunnen niet een beetje hulp gebruiken. (Ik zelf niet in het minst! )

Schrijven al jaar en dag in dezelfde stijl, over dezelfde restaurants, waar ze altijd toch (als je tussen de regels doorleest) hetzelfde eten beschrijven, dezelfde wijnen drinken, dezelfde tranen plengen.

Als je hier even klikt, schiet je zo de Culinaire Schrijfacademie in! Hm, ben wel een beetje jaloers.

 

 

Zal Francois Hollande goed zijn voor de wijnindustrie of…

“The signs are that France’s new President, Francois Hollande, will support the wine industry more than his predecessor Nicolas Sarkozy did, although his stated dislike of the rich may be causing some nerves amongst proprietors”

Geinteresseerd?  Dan even naar  Decanter.com!

 

In Perswijn magazine (nr 3 jaargang 25)  lees ik hoe ‘Grootspraak’ het land doortrekt en belandt in de Treeswijkhoeve.  En wat schrijven ze dan tot mijn verbazing: “we kregen een rondleiding door dit zeer  geacheveerde  restaurant” – ze zeggen geen beter woord te weten dat het beter beschrijft – . Ik kwam  het  tegen in een portret over Châlet Royal te ‘s Hertogenbosch. Het stond  in HPdeTijd  in relatie tot restaurant Beluga.

Maar in Perswijn? Kom op zeg, waarom dit lenen uit het Frans, het is niet eens een mooi woord! Wat moet het  aangeven: dat het Af is, volmaakt? Uitmuntend in uitstraling?

Houd het  toch lekker leesbaar!

 

 

Winespectator meldt de enorme, maar slechts 10 minuten lang durende hagel-aanslag op Château Montus waardoor de wijngaard van Alain Brumont zeer geleden hebben!

De wijngaarden in de Madiran bleven ontredderd achter na deze heftige storm. Een enorme aderlating voor het Château!

 

Tot slot lees ik op Perswijn.nl dat Astrid Joosten en Thérèse Boer ook een webwinkel in wijnen‘ gestart zijn! Tjonge jonge. Met wel heel veel woorden beschrijft Lars Daniels deze nieuw geopende dameszaak!  Een feestje waar hij blijkbaar zijn ogen uit heeft gekeken en ook nog mee mocht proeven!

Jammer voor ORB  die met de prachtige vernieuwde website er met slechts weinig woorden  een beetje bekaaid vanaf komt!

Kijk en lees zelf maar even! Perswijn!

 

 

Lees ook:Nederlands kwartet naar een Belgische Proeverij met Duitse wijnen
Lees ook:Proeverijen deze zomer
Lees ook:Paniek bij de supermarkten
Lees ook:PERSWIJN BESTAAT 25 JAAR
Lees ook:Hoeveel glazen kun jij vasthouden?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>