Italiaanse Wijn Vakdag in de Kookfabriek Amsterdam

3e Italiaanse Wijn Vakdag in de Kookfabriek in Amsterdam – maandag 19 maart 2012

Op maandag 19 maart 2012 organiseert ITALENT voor de 3e keer de Italiaanse Wijn Vakdag in samenwerking met 37 gerenommeerde wijnimporteurs. De Vakdag vindt plaats in de Kookfabriek in Amsterdam/Duivendrecht en is uitsluitend bedoeld voor vakhandel, horeca en pers.

 

Bent u als professional in de wijnbranche – vak- en groothandel, horeca, advies, scholing – op zoek naar uitbreiding van uw Italiaanse assortiment? Tijdens de vakdag kunt u meer dan 500 verschillende kwaliteitswijnen uit heel Italië verwachten. Onze deelnemers informeren u graag over productiegebied en -proces, druivensoorten en smaakcombinaties.

 

In opdracht van het Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS) verzorgen wij tijdens de Vakdag speciaal voor haar leden twee bijzondere proeverijen onder leiding van wijnschrijver Fred Nijhuis.

 

Om 16.00 uur kunt u – als wijnprofessional – meedoen aan de masterclass “Autochtoon Friuli”, gegeven door 5 wijnimporteurs met een uitsluitend Italiaans assortiment (zie hieronder). De plaatsen voor deze masterclass zijn beperkt, inschrijven kan via de website van ITALENT. 

 

Programma en tijd:

Grote zaal:

12.00 – 18.00 uur: doorlopende proeverij

Directiekamer eerste verdieping:

11.00 – 12.45 uur: Masterclass o.l.v. Fred Nijhuis “Bijzonder Italiaans wit” voor leden van het NGS

13.30 – 15.15 uur: Masterclass o.l.v. Fred Nijhuis “Bijzonder Italiaans wit” voor leden van het NGS

16.00 – 17.30 uur: Masterclass voor handel, horeca en pers, o.l.v. 5 wijnimporteurs: Il Commendatore, Verkerk Wijnimport, Eck & Maurick, Anfors en Douwe Walinga. Thema: “Autochtoon Friuli. Bijzondere wijnen van autochtone druiven uit deze veelbelovende regio”.

 

Informatie en aanmelden

Bent u werkzaam als sommelier, slijter, importeur, restaurateur, journalist of op andere wijze professioneel bij de wijnbranche betrokken, dan kunt u zich aanmelden als bezoeker. Toegang tot de proeverijen is kosteloos. Voor informatie zie www.italent.nl of bel met Heleen Schreuder (Italent) 020-4195960 of 06-23578861.

 

Deelnemende bedrijven

De lijst van deelnemende bedrijven is te bezichtigen op www.italent.nl, onder ‘evenementen’.

 

In het kort:

Wat: 3e Italiaanse Wijn Vakdag

Waar: Kookfabriek, De Flinesstraat 4, 1099 CB Amsterdam/Duivendrecht – Gratis parkeergelegenheid in de buurt.

Wanneer: maandag 19 maart 2012

Open: 12.00 – 18.00 uur

Entree: kosteloos op aanmelding via [email protected] Uitsluitend (wijn)professionals.

Info en organisatie: www.italent.nl

Lees ook:3e Italiaanse Wijn Vakdag in de Kookfabriek in Amsterdam – maandag 19 maart 2012
Lees ook:Italiaanse Wijn Vakdag
Lees ook:Italiaanse wijnen proef je in de Kookfabriek
Lees ook:Proeverijen in Studio Smaak van Wijn
Lees ook:Traditie en toekomst, typiciteit en trots: de essentie van Italiaanse wijnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>