Vertrek van Nico McGough Résidence Wijnen en Wijnkoperij De Gouden Ton

Nico McGough verlaat directie Résidence Wijnen en Wijnkoperij De Gouden Ton Franchise Groep.

Oprichter en aandeelhouder Nico McGough van Wijnkoperij De Gouden Ton Franchise Groep en wijnimporteur Résidence Wijnen treedt per 1 maart terug als bestuurder en aandeelhouder van deze bedrijven. Wel blijft hij betrokken als ambassadeur voor Résidence Wijnen en Wijnkoperij De Gouden Ton Franchise Groep. McGough gaat zich meer toeleggen op een individuele rol in de wijn en zijn vestigingen in Den Haag.

De aandelen van McGough zijn verworven door mededirecteur en aandeelhouder Fonger Kranenburg, die de organisatie een nieuwe fase in zal leiden.“Nico McGough is van grote waarde geweest voor onze organisatie en daarvoor zijn we hem allemaal veel dank verschuldigd”, aldus Kranenburg. “Wij zijn dan ook blij dat hij ook in de toekomst bij ons bedrijf betrokken zal blijven”.

Fonger Kranenburg is al 20 jaar betrokken bij de bedrijven en heeft samen met Nico McGough vanaf 2004 de bedrijven gereorganiseerd en aangestuurd. Zij bezaten ieder  50% van de aandelen en het was altijd Nico’s wens dat Fonger Kranenburg het bedrijf zou voortzetten gezien hun gelijkgestemde kwaliteitseisen. Fonger Kranenburg zal samen met Sander van Drongelen en Yvo Couprie het management gaan voeren.

Voor McGough is het, na ongeveer dertig jaar, tijd voor een nieuwe stap: “Na zorgvuldige overweging heb ik besloten dat het zowel voor de organisatie als voor mijzelf een goed moment is om aan een nieuwe fase te beginnen”, zegt hij in een reactie.

Met de vestiging van zijn winkel aan de Denneweg in Den Haag legde Nico McGough in de jaren tachtig het fundament van de huidige Wijnkoperij De Gouden Ton Franchise Groep en wijnimporteur Résidence Wijnen. De organisatie is in de jaren die volgden uitgegroeid tot een van de beste wijnimporteurs en wijnwinkelformules van Nederland. McGough: “Bij  Wijnkoperij De Gouden Ton  en Résidence Wijnen werken talentvolle en gepassioneerde mensen. Ik ben ervan overtuigd dat zij de kwaliteit en de beleving die zo kenmerkend zijn voor de organisatie en het assortiment op het hoogste niveau kunnen handhaven en waar nodig uitbreiden.”

 

Lees ook:Lustrum Wine Professional
Lees ook:Gallo of Constellation neemt McGuigan over
Lees ook:Blindproefwedstrijd op 3 juni
Lees ook:App voor wijnhuis Planeta
Lees ook:Chris Alblas gouden onderscheiding wijnproever

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>