Vlaanderen gaat wijnbouw op de kaart zetten

Vlaams minister-president Kris Peeters wil de Vlaamse wijnbouw duidelijker op de kaart zetten. De Vlaams minister-president maakte zijn plannen bekend vandaag na een rondetafelgesprek met de Vlaamse wijnbouwers. Op dit moment telt Vlaanderen een zestigtal wijnbouwers; ongeveer veertig daarvan hebben een een beschermde oorsprongsbenaming of geografische aanduiding.

Het wijnbouwareaal in België omvat 98 ha.; de productie 315.332 liter wijn per jaar. Het grootste deel van de productie komt op rekening van Vlaanderen. Er bestaan vier Vlaamse appellations: Hagelandse wijn, Haspengouwse wijn, Heuvellandse wijn en Vlaams mousserende kwaliteitswijn.

Volgens Kris Peeters is de sector zeer dynamisch en wordt ze steeds pofessioneler. Maar een geïntegreerd beleid wordt noodzakelijk om de Vlaamse wijnbouw duidelijker op de kaart te zetten, aldus Peeters. Dat zou om te beginnen kunnen gebeuren door promotie via het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM), waarna het buitenland in het vizier komt.

Lees meer op Knack.be

Lees ook:Belgie als wijnland steeds serieuzer
Lees ook:Een wijnbouwer is een duizendpoot
Lees ook:Wijntoerisme in het Belgische Hageland
Lees ook:Vlaamse wijnbouw wil beraad!
Lees ook:Voorlichting over bio in de wijngaard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>