Beste wijn in de lucht bij Qantas

Gisterenavond vond in Londen weer de jaarlijkse uitreiking van de Cellars in the Sky Awards plaats. Deze wedstrijd voor wijnen geserveerd aan boord van ‘longhaul’- vluchten werd voor de 27e keer georganiseerd. 32 luchtvaartmaatschappijen van over de hele wereld deden mee, en de wijnen worden ‘blind’ geproefd.  Grote winnaar was de Australische luchtvaartmaatschappij Quantas.

Qantas won alle belangrijke prijzen voor luchtvaartmaatschappijen – voor ‘Best Business Class Cellar’, ‘Best First Class Cellar’, ‘Most Consistent Wines’ en ‘Best Wine List Presentation’.

Bovendien won Qantas ook in de categorieën ‘Best Business Class Red’, voor haar Australische Mount Langi Ghiran Cliff Edge Shiraz 2008 en ‘Best First Class Sparkling’ voor haar Champagne Taittinger Comtes de Champagne Blanc de Blancs 1999.  Qantas werd tevens vijf keer tweede – in de categorieën: ‘Business Class White’, ‘Business Class Sparkling’, ‘Business Class Fortified and Sweet’, ‘First Class White’ and ‘First Class Fortified and Sweet’.

Cathay Pacific
Cathay Pacific ontving tweemaal de hoogste eer – als ‘Most Improved Business Class Cellar’ en voor ‘First Class Fortified and Sweet’ voor haar Ramos Pinto Quinta de Ervamoira 10-year-old Tawny Port. In de categorie ‘First Class Sparkling’ eindigde Cathay Pacific als tweede en in de categorie ‘Consistency of Wines’ als derde.

Bron

Lees ook:Beste wijn bij Qantas
Lees ook:Winnaar International Wine Challenge
Lees ook:Brussels Airlines schenkt de beste wijn in Business Class
Lees ook:Britse bubbels in het vliegtuig
Lees ook:Taittinger Comtes de Champagne

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>