Meer dan 80% van de Fransen kent bio-wijn

Uit een enquête van Ipsos is gebleken dat 83 procent van de Fransen zich bewust is van wijn gemaakt in de biologische landbouw. De vragen zijn gesteld tijdens de beurs Millésime Bio. Ter vergelijking: slechts 63 Duitsers heeft ervan gehoord.

Van de ondervraagden in de steekproef heeft 39 procent al eens biologische wijn geconsumeerd. En 17 procent zegt regelmatig biologische wijn te kopen. Daarvan is 48 procent van de wijnen afkomstig van producenten die de beschikking hebben over een grote oppervlakte.

Bron

Lees ook:Jongeren massaal aan de alcohol
Lees ook:Biologische wijnbouw groeit in Frankrijk
Lees ook:Wijn en beleving
Lees ook:Siciliaanse wijn
Lees ook:Geen pesticiden aangetroffen in wijn van bio-druiven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>