Peter Klosse lector Gastronomie International Hospitality Management

Lectoraat gastronomie pleit voor wetenschappelijke en mondiale benadering van smaak

Op donderdag 17 november installeerde Stenden Hogeschool in Leeuwarden Dr. Peter Klosse als lector Gastronomie bij International Hospitality Management. Centraal staat de nieuwe wetenschappelijke benadering op het gebied van smaak en proeven. Met dit lectoraat zet Stenden de weg open naar verdere verdieping en onderzoek op gastronomisch gebied.

Uitdagende taak
Gastronomie heeft betrekking op veel onderdelen van het curriculum van International Hospitality Management Studies. Om succesvol te zijn in hun vak, is het nodig dat studenten vakkundig worden opgeleid en in staat zijn om te zorgen voor een optimale smaakbeleving voor de gast. Dit is een uitdagende taak die nog veeleisender is in een mondiale context met een veelheid aan gerechten en culturen. Het ontwikkelen van kennis waarom voedingsmiddelen en dranken geliefd zijn, verbindt gastronomie met management.

Gastronomie en mondiale vraagstukken
Voedselproductie en voedselconsumptie zijn belangrijke kwesties in de samenleving. Gastronomie heeft een directe link met een verscheidenheid aan mondiale vraagstukken, zoals voedselgerelateerde gezondheidsproblemen, voeding en leeftijdsgroepen, industrialisatie, de groei van de wereldbevolking, ethische en milieuaspecten. Het lectoraat zal onderzoek initiëren en coördineren. De resultaten zullen worden toegepast in de praktijk en helpen om educatieve programma’s en de professionalisering van het onderwijs op het gebied van gastronomie een impuls te geven.

Peter Klosse is de aangewezen persoon om hier leiding aan te geven. Hij is nauw met de praktijk verbonden met zijn hotel en restaurant De Echoput en de Academie voor Gastronomie, die onder andere verantwoordelijk is voor de training van de sommeliers in Nederland. Voor Stenden gaat hij ondermeer een Masteropleiding Gastronomy ontwikkelen.

Over Dr. Peter Klosse
Peter Klosse is directeur-eigenaar van Hotel Gastronomique ‘De Echoput’ in Hoog Soeren bij Apeldoorn. Hij heeft zich jarenlang verdiept in smaak en smaakbeleving. Het resultaat van zijn onderzoek legde hij vast in zijn proefschrift over smaak ’The concept of Flavour Styles to classify Flavours’, gepubliceerd in 2004.

[Persbericht]

Lees ook:Stenden Hogeschool stelt 'smaaklector' aan
Lees ook:Nieuwe gastronomische wijncursus
Lees ook:Vers gesurfd: Wijnspijscombinaties
Lees ook:Nog meer nieuws over Champagne
Lees ook:Nieuwe structuur en perspectief bij horecaopleidingen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Peter Klosse lector Gastronomie International Hospitality Management

  1. Pingback: Vers gesurfd: Wijnspijscombinaties | Wijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>