Trend gespot: high wine!

Zo langzaamaan zie ik het steeds vaker: de term high wine! In het komende nummer van Gall & Gall’s Proef& zal er aandacht aan besteed worden, en allerhande eetgelegenheden adverteren er mee.

Een high wine is de alcoholische variant van een high tea. Gasten kunnen ontvangen worden met een glas bubbels, waarna een keur aan kleine hapjes en een of twee wijnen geserveerd worden. Denk aan luxe sandwiches, oesters, crostini’s, tapas etc..

Een andere variant is de mogelijkheid twee of drie verschillende glazen wijn te proeven, waarbij ook hapjes geserveerd worden. Ik ben wel benieuwd wie hiermee begonnen is, en waarvandaan het overgewaaid is. Iemand een idee?

Lees ook:Champagne vloeide rijkelijk op de Tefaf 2012 in Maastricht
Lees ook:Bring your own food and sipp our wine
Lees ook:Groene oase aan de Kralingse plas
Lees ook:Wijn bij Oesters
Lees ook:Champagne ‘Inflorescence’ bij de oesters

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Trend gespot: high wine!

 1. Jos

  Leuk dit te lezen. Na een lange aanloop periode heb ik onlangs in de Chinese stad Wenzhou samen met een aantal vrienden een wijnbar geopend met de naam HighWine8. Doel is de (beginnende) wijn drinker een ervaring te bieden waarbij ze makkelijk meerdere wijnen kunnen proeven of wijn spijs combinaties kunnen ervaren. Ik was me niet bewust van het gebruik van de term High Wine in Nederland, maar kennelijk is de tijd rijp voor een dergelijk concept. :)

    /   Reply  / 
 2. Mariella Beukers Auteur

  Wat een bijzonder initiatief Jos. Wil je er niets eens meer over vertellen? Misschien wil je me een keer mailen? Een interview per mail over jullie winebar zou leuk zijn!

    /   Reply  / 
  1. Jos

   Hoi Mariella, bedankt voor je enthousiaste reactie. Het lijkt me heel leuk om je wat meer te vertellen. Hoe kan ik je het makkelijkst bereiken?
   mvrgr. Jos

     /   Reply  / 
   1. Mariella Beukers Auteur

    Mail me op m.beukers at xs4all.nl!

      /   Reply  / 
 3. Florien van Basten Batenburg

  Hotel The Dylan was de eerste in Nederland: al in december 2009 een High winnen, pikte andere horeca gelegenheden het pas eind augustus 2010 of later op

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>