Belg is wijnmaker van het jaar in de Languedoc

Luc Lybaert kan tevreden zijn. Deze van oorsprong Gentse fysiotherapeut is door het wijnnummer van het culinaire Franse Gault Millau verkozen tot wijnmaker van het jaar van de Languedoc, in Frankrijk.

Nog geen tien jaar geleden kwam hij met zijn vrouw naar het gehucht, Lous Grezes, waar hij ook zijn wijnhuis naar vernoemde.Niet alles ging van een leien dakje en hij heeft nog steeds een praktijk in Gent, om de kost te verdienen. Maar inmiddels maakt hij toch zo’n 25.000 flessen per jaar, in een goed wijnjaar.

Hij gebruikt geen pesticiden en sulfiet is er alleen maar om de installaties schoon te maken. Het is wel erg bijzonder dat een culinair magazine uit het toch wel chauvinistische Frankrijk een Belg kiest. Voor het hele verhaal uit de Belgische krant De Standaard klik hier

Lees ook:Een goed wijnjaar
Lees ook:Ozon mogelijk gezond alternatief voor sulfiet in wijn
Lees ook:Hoe smaakt alchoholvrije wijn?
Lees ook:twee wereldreizigers in Marlbourough
Lees ook:De Achterhoek is nu dé wijnstreek van Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>