Gaan vrouwen voor goedkope wijn?

De Telegraaf kopte gisteren dat ‘Vrouwen gaan voor goedkope wijn’. In vergelijking met mannelijke wijnliefhebbers zouden vrouwen minder geld uit geven aan een flesje wijn. Vrouwen kopen meestal flessen die niet boven de 5 euro uitkomen. Mannen durven nog wel eens een gokje te wagen op een fles tot 10 euro.

Vervolgens wordt een onderzoek geciteerd waarin me toch een aantal stereotypen over wijn over tafel gaan… Zaken als rode wijn hoort bij de open haard, en in een restaurant drink je rood. Lees hier het Telegraafbericht maar.

Wat vinden jullie daarvan? Klopt er iets van, of slaat dat hele onderzoek nergens op?

Lees ook:Wijn van Gramolere
Lees ook:Vrouwen proeven beter… of mannen?
Lees ook:In 2100 geen wijn meer uit Napa
Lees ook:Vrouwen drinken meer wijn dan mannen
Lees ook:Over vrouwenfaam en keuzes maken

1 Reacties // Reageer

One thought on “Gaan vrouwen voor goedkope wijn?

  1. Martijn

    Tja, het is een feit dat de gemiddelde prijs van een fles wijn die in Nederland verkocht wordt, onder de 3 euro (!) ligt. Dat geldt dus voor vrouwen, maar net zo goed voor mannen. Schijnt ook dat slechts ca. 5% van de bevolking (m/v) weleens een fles > 10 euro koopt, dus voor een groot deel kloppen de uitkomsten. Alleen waren ze al bekend, en gelden ze ook voor mannen…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>