Ilja Gort presenteert slobberwijntje ‘Slurp!’

Weer een sappig persbericht uit Frankrijk: Ilja Gort, bekend van de La Tulipe-wijnen, presenteerde gisteren zijn nieuwste wijn: Slurp! De Nederlandse wijnboer in Bordeaux verklaart dat hij door het terroir en het klimaat aldaar niet in staat is om op zijn ch(aa)teau zoals hij zelf omschrijft “Een lekkere, recht voor z’n raap boerenwijn te maken.’ Daarom sloot hij een samenwerkingsverband met een aantal jonge wijnmakers in de Languedoc, om daar met hen zijn ‘Slurp’ te produceren.

‘In juli werd ik bijna gearresteerd omdat ik mijn druiven rond ons ch(aa)teau water wilde geven, dat is namelijk verboden in Bordeaux,’ aldus Gort, ‘maar in de Languedoc mag je druiven irrigeren en dat komt de kwaliteit van deze nieuwe wijn merkbaar ten goede.’
We vroegen hem of hij zijn Tulipe-wijnen dan niet lekker vindt.  ‘Natuurlijk wel! Alleen, dat zijn complexe wijnen met veel nuances en daar hangt een prijskaartje aan. Naast de Tulipe-lijn wilde ik een wijn maken van niets anders dan rijpe Cabernet Sauvignondruiven. Geen toeters, geen bellen, geen poeha. Gewoon een sappige boerenwijn in een lichte fles uit Zuid-Frankrijk. Die wijn is dus niet de halve aardbol overgevlogen om hier te komen. Wat veel beter is voor het milieu. We geven geen geld uit aan reclame of marketing of dure verpakking. Alles wordt geïnvesteerd om de lekkerste wijn te kunnen maken voor de kleinste prijs.
Op de vraag of hij niet bang dat is dat zijn nieuwe wijn zal kannibaliseren op de verkopen van zijn Tulipe-wijnen, laat de wijnboer geen twijfel: ‘Dit is een heel ander product. Slurp is boerenwijn. Vakantiewijn, zoals je die voor de tent drinkt; een lekkere slobber, maar dan van topkwaliteit. En iedereen moet hem kunnen drinken, dus houden we de prijs laag. Vanaf vandaag is Slurp! verkrijgbaar bij 140 Albert Heijn-filialen.

Lees ook:Ilja Gort fuseert met Baarsma Wine Group
Lees ook:Een nieuwe Ilja Gort op de plank
Lees ook:Ilja Gort geeft een ton weg
Lees ook:Ilja Gort zingt voor zijn druiven
Lees ook:Problemen voor Ilja Gort, of toch niet?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>