Easyjet’s witte wijn de beste in de lucht

De witte wijn van budget airline easyJet is door een panel van internationale reizigers en wijnkenners tijdens een blinde smaaktest verkozen tot de beste ‘airline’-wijn. De wijnproeverij, uitgevoerd in opdracht van vluchtvergelijkingssite Skyscanner, bestond uit een panel van tien juryleden onder leiding van wijnkenner Tom Cannavan.

Het panel werd gevraagd om blind twaalf rode en twaalf witte wijnen te proeven aan boord van de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen, waarna ze deze een score moesten geven op een schaal van één tot tien. EasyJet´s Louis Mondeville Côtes de Gasgogne kwam als winnaar uit de bus in de categorie witte wijn.

James Cave, Skyscanner´s wijnkenner en redacteur van wijnblog regularwino.com: “Vóór de wijnproeverij had ik hoge verwachtingen van luchtvaartmaatschappijen als Emirates, aangezien ik weet dat zij veel investeren in hun eten en drinken aan boord. Maar ik was prettig verrast door de kwaliteit van de low fares airlines. Het is overigens ook belangrijk te vermelden dat de drinkomstandigheden anders zijn op 30,000 voet hoogte. De smaakpapillen zijn minder gevoelig, de wijn is wellicht niet op kamertemperatuur en de gereduceerde hoeveelheid verse zuurstof in de drukcabines betekent dat je wijn niet hetzelfde ademt als op de grond. Luchtvaartmaatschappijen moeten bij het selecteren van de wijnen die ze passagiers aan boord willen aanbieden met dit alles rekening houden.”

Catherine Lynn, EasyJet´s Customer and Revenue Director: “Als wijnliefhebber was ik verheugd te horen dat onze witte wijn aan boord is verkozen als de beste airline-wijn. We zijn trots op het aanbieden van een goede service aan boord, waardoor passagiers relaxed kunnen genieten van de beste wijn in de lucht!”

Het panel van de proeverij bestond uit tien juryleden met zeven nationaliteiten. De video van de wijnproeverij en de resultaten is hier te zien.

[Persbericht]

Lees ook:KLM voor tweede jaar op rij in top Airline Wine Awards
Lees ook:Beste wijn bij Qantas
Lees ook:Brussels Airlines schenkt de beste wijn in Business Class
Lees ook:Beste wijn in de lucht bij Qantas
Lees ook:Winnaars wijnproeverij Ontdek de Nieuwe Wereld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>