Proeven bij de slijter toegestaan!

De Koninklijke SlijtersUnie is verheugd dat de Tweede Kamer de nieuwe drank- en horecawet aangenomen heeft. Het akkoord over het laten proeven bij de slijter en strengere naleving van de regels omtrent leeftijdscontrole is een zege voor de sector. Ron Andes, voorzitter van de SlijtersUnie, complimenteert de betrokken ministers en feliciteert zijn achterban met dit resultaat.

Tot groot genoegen van de Slijtersbranche werd vorige week de nieuwe drank- en horecawet aangenomen door de Tweede Kamer. Als het aan de slijters van Nederland ligt, wordt de wet zo snel mogelijk door de Eerste Kamer goedgekeurd.

Het laten proeven van het product bij de slijter is volgens de sector van essentieel belang, zodat de consument de beste aankoopbeslissing kan nemen.

Daarom heeft de SlijtersUnie het initiatief genomen deze lobby te starten. ‘Uiteraard hebben wij in overleg met de drankenbranche bepaalde richtlijnen opgesteld voor het verantwoord laten proeven van alcoholische dranken. Slijters hebben in het verleden al bewezen dat zij deze vorm van zelfregulering aankunnen’ aldus Andes. Hij refereert hier aan de strikte naleving van de leeftijdscontroles. Vorig jaar werden daartoe bij de branchevereniging stimuleringsmaatregelen genomen met ‘ageviewer’, een waterdicht leeftijdscontrole systeem.

De SlijtersUnie timmert hard aan de weg voor de verdere professionalisering van de sector. Zo is er een samenwerking aangegaan met de Gedistilleerdacademie om de slijter en zijn werknemers te stimuleren een liquoristenopleiding te laten volgen. ‘De slijterij is de enige plek waar alle dranken verkocht mogen worden. Als men in de toekomst mag laten proeven, wordt een nog groter beroep gedaan op de vakkennis van de slijter.’ aldus Andes.

[Persbericht]

Lees ook:Nieuws van de Koninklijke SlijtersUnie
Lees ook:Ron Andes MV nieuwe voorzitter Wijnacademie
Lees ook:Jeugd onder zestien zelf strafbaar bij biertje in de kroeg
Lees ook:Wijn in woorden
Lees ook:Over de grens wijn kopen loont

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>