Recordaantal Aziatische bezoekers op Franse wijnbeurs

Een record aantal internationale bezoekers is dit jaar naar de 16e editie van de wijnbeurs Vinexpo, gehouden in Bordeaux, afgereisd. Van deze internationale (niet-Franse) bezoekers was één op de drie Aziatisch. Naast Frankrijk, was China het land met de meeste bezoekers op de Vinexpo. Binnen Europa viel de stijging van het aantal Nederlandse bezoekers op: + 6%.

Vinexpo registreerde deze beurs editie 48.122 bezoekers uit 148 verschillende landen, een stijging van 3,22% ten opzichte van 2009. De 17.910 niet-Franse professionals op de Vinexpo vertegenwoordigden 37,2% van het totale bezoekersaantal, wat een nieuw record is, en het aantal Aziatische bezoekers was dit jaar  buitengewoon hoog. Van de niet-Franse bezoekers was één op drie Aziatisch! China liet wederom zien een economische grootmacht te zijn en haar toenemende interesse in wijn met 150% meer bezoekers. 2.974 Chinese professionals waren aanwezig op de Vinexpo, waarmee China zich aan de top van de niet-Franse bezoekers ranglijst vestigt. En na China volgt de rest van Azië: Taiwan, met een stijging van 65% vergeleken met 2009, Singapore, met een stijging van 71%, India, met een stijging van 26%, Vietnam, met een stijging van 116%, Maleisië, met een stijging van 74%. Grote Japanse inkopers, zoals Toshiyuki Tanaka en Toru Yagi (Suntory Wine International Ltd) evenals Yasuhisa Hirose (Enoteca), waren eveneens aanwezig, ondanks de zware aardbeving van afgelopen maart; 363 Japanse professionals reisden af naar de Vinexpo.

“We waren aangenaam verrast, zelfs verwonderd, door het aantal bezoekers de eerste beursdag. Bezoekers van allerlei nationaliteiten met een groot aantal afkomstig uit Azië. Dit waren inkopers met serieuze interesse” aldus Steve Watson, International Regional Manager, CL Worldbrands uit Engeland.

Na Frankrijk en China, waren de andere landen in de bezoekers top 5: de VS met 1.403 bezoekers, Engeland met 1.342 bezoekers en België met 1.172 bezoekers.

Lees ook:Cijfers van een wijnbeurs: Vinexpo
Lees ook:VINEXPO: EEN REIS OM DE WERELD IN VIJF DAGEN
Lees ook:VINEXPO: een wereld vol mogelijkheden
Lees ook:Wijnverkenningsreis door China
Lees ook:International Wine Challenge 2006

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>