Interactieve wijnopleiding voor gevorderden

Het Wijninstituut start aankomende september in Amsterdam met de wijnopleiding Werken met Wijn. De opleiding vindt plaats in het geheel gerenoveerde en goed te bereiken hotel/ conferentiecentrum CASA400. De opleiding is bedoeld voor serieuze wijnliefhebbers en voor wijnvakmensen, werkzaam in de wijnhandel of horeca, die zich na het Wijnbrevet (SWEN-2) verder willen ontwikkelen in het wijnvak. De opleiding kan een einddoel zijn, maar ook een brug vormen naar de opleiding voor Vinoloog van de Wijnacademie.

Praktijkgericht, verrijkend, creatief en interactief zijn de vier kernwoorden die de opleiding omschrijven. De lesstof richt zich op de actualiteit en wordt elk jaar aangepast. De vakexperts verdiepen en verbreden de kennis van de – veelal theoretisch  – geschoolde cursisten, waarbij wijnen worden geproefd van een hoog niveau. Elke docent brengt vanuit zijn vakgebied een andere invalshoek met zich mee. De interactie tussen docent en cursisten onderling zorgt voor levendige avonden. Vooraf  opgegeven stellingen en onderwerpen motiveren de cursist om de discussie aan te gaan en zijn eigen mening te vormen en te verdedigen. Werkstukken en een voordracht behoren tot de examenopdrachten binnen deze opleiding.

Dertien bijeenkomsten
Werken met Wijn bestaat uit dertien bijeenkomsten (inclusief een examen, en wijn-spijsavond op locatie). Elke les kent een specifiek thema en staat onder leiding van een praktijkgerichte vakexpert, waaronder: Karel de Graaf (Karel de Graaf Bourgogne agenturen), Albert de Jong (freelance wijnschrijver), Frank Jacobs (docent Wijnacademie, freelance wijnschrijver), Olaf Kerstens (Partners in Wijn) en Hans Bijvoets (Anfors Wijnen). Met ingang van september 2011 maakt ook wijnschrijver Gert Crum deel uit van het team van docenten.

Aanbieding
Wie zich voor 31 juli inschrijft, geniet 10% korting op het cursustarief.
Aanbiedingsprijs: € 958,55 inclusief btw – (prijs is exclusief lesboek en extra-curriculaire activiteiten, inclusief vrijblijvend examen).

Informatie en inschrijving: [email protected]
Startdatum: woensdagavond, 14 september 2011
Einddatum: 23 mei 2012 (vrijblijvend examen, juni 2012)
Tijd: 19.30 uur – 22.15 uur
Locatie: Hotel/Conferentiecentrum CASA400 Amsterdam  http://www.hotelcasa400.nl/

Cursuscriteria: minimaal SWEN-2 niveau

Meer informatie: www.werkenmetwijn.nl

Lees ook:Crum en Daniëls docent bij Wijninstituut
Lees ook:Wijnopleiding
Lees ook:Werken met Wijn aan het Wijninstituut
Lees ook:De wijnacademie introduceert het Wijnvignet
Lees ook:Professionele Wijndocentenopleiding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>