Spanje getroffen door wijnvandalisme

Spaanse wijnproducenten zijn getroffen door een aantal gevallen van vandalisme.  Vorige week maandag vernielden onbekenden een deel van de wijnen in de Terroir Al Limit wijnmakerij in Torroja del Priorat, in het zuiden van Tarragona. Bij de wijn op tank werd onder andere chloor gegooid. Drie jaar geleden werden in dezelfde streek een reeks wijnstokken in brand gestoken.

Deze week werden blijkbaar ook 150 oude wijnstokken uitgerukt in een wijngaard in Ribeira Sacra in Galicië. Tot nu toe werden geen daders opgepakt. Evenmin is het duidelijk wat de reden is voor dit vandalisme. In Terroir al Limit werden de kranen van verschillende wijnopslagtanks opengedraaid. In verschillende eiken vaten werd chloor gegoten. Gevreesd wordt dat 25% van de wijnen in de getroffen kelder vernietigd moeten worden. De politie onderzoekt de verschillende zaken.

Lees meer over de vernielingen bij Terroir Al Limit op Catavino, waar ook het persbericht van het bedrijf te lezen is.

Bron

Lees ook:Nieuw eik, oud eik, wat betekent dat?
Lees ook:Theezakjes in de wijn hangen
Lees ook:Geproefd: Berberana Carta de Oro
Lees ook:Hagel treft Medoc
Lees ook:Saumur, een week geleden!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Spanje getroffen door wijnvandalisme

  1. Rob Lagendijk

    Wat verschrikkelijk, in dit mooie gebied van Spanje! Priorat wijn is zo rijk, vol, krachtig en zacht, laat de vandalen boeten door ze de druiven te laten plukken. Was het misschien de buurman die ook wijnboer is….?

      /   Reply  / 
  2. Mariella Beukers Auteur

    Dat mag ik toch niet hopen, van die buurman! Maar vreselijk is het zeker!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>