Wetgeving EU biologische wijn in voorbereiding

De Europese Commissie gaat deze zomer de regels voor de productie van biologische wijn bespreken. Het ligt de Commissie zo na aan het hart dat ze andere onderwerpen ervoor heeft verschoven. Strijdpunt bij de bereiding van wijn is het toegestane sulfietgehalte.

Zuidelijke lidstaten kunnen, gezien hun klimaat, met heel weinig sulfiet toe en willen dat ook verankerd zien in de regels. Noordelijke lidstaten zoals Duitsland, Oostenrijk en ook Nederland hebben wat meer sulfiet nodig om toch goede biologische wijn te kunnen maken. De zuidelijke lidstaten hebben zich verenigd in een organisatie, de European Organic Winemaking Carta. Die overleggen met een verbond van Duitse en Oostenrijkse wijnmakers over een compromisvoorstel.

Bron

Lees ook:Regels voor 'biologische wijnen'!
Lees ook:Biologische wijn, nu eindelijk duidelijkere regelgeving?
Lees ook:Nieuwe Europese regels voor biologische wijn
Lees ook:Unieke Frans/Duite wijn
Lees ook:Actiedagen ‘Ökologische Weinkultur’ in Duitsland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>