Madoffs wijncollectie voor topprijzen geveild

Een online veiling van de wijncollectie van financier Bernard Madoff heeft $ 41,500 opgebracht. De opbrengsten komen ten goede aan de slachtoffers van zijn fraudepraktijken. De veiling bestond uit 59 lots, die allemaal een koper vonden. 54 daarvan zijn weggegaan ver boven de geschatte opbrengst. Oorspronkelijk was ‘slechts’ een opbrengst van $ 21,000 verwacht. Onderdeel van de veiling waren top-Bordeauxs, maar ook sterke drank.

‘De opbrengsten van deze veiling komen de slachtoffers van Madoff rechtstreeks ten goede’, aldus veilingdirecteur Kimberley Janis van Morell and Co in New York. ‘We zijn enorm blij met de resultaten’.

Duurste lot was een kist Chateau Mouton-Rothschild 1996, die $ 6,800 opbrengst, het dubbele van wat verwacht was.

De 73-jarige Madoff zit in de staat North Carolina een gevangenisstraf van 150 jaar uit. Zijn financiële praktijken – bekend onder de term piramidespel – beroofden duizenden mensen over de hele wereld van hun investeringen en spaarcenten. Zijn wijncollectie werd door de Amerikanen in beslag genomen en geveild. Een eerdere veiling van Madoff’s kleding (met monogrammen) en meubels bracht 2 miljoen dollar op.

Bron: The Guardian

Lees ook:Topkoks en wijnhandel verzorgen benefietconcert voor Japan
Lees ook:Wijnveiling
Lees ook:Romanée-Conti geveild voor recordbedrag
Lees ook:Wijnfraude dichterbij huis
Lees ook:25 nov Wijnveiling bij Glerum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>