Cijfers van een wijnbeurs: Vinexpo

In juni gaat Vinexpo, de grote wijnbeurs in Bordeaux, weer van start. Geen nieuws dat de gewone wijnconsument echt interessant vindt, maar misschien toch even leuk om je te laten lezen wat daar op zo’n beurs allemaal gebeurt en hoe groot die wereld is. Hieronder een stukje uit het Persbericht van Vinexpo.

“Met 2.400 exposanten en een aanbod van wijn- en gedistilleerd uit 44 verschillende landen, is de Vinexpo uniek en bevestigt opnieuw haar positie als dé grootste vakbeurs in de sector. De 16e editie van de Vinexpo beslaat in totaal een oppervlakte van 95.000 vierkante meter (bijna 23½ hectare), inclusief stands van exposerende bedrijven, de Club du Lac, de “Tastings by Vinexpo”, de Vinexpo services (perscentrum, Club Vinexpo, etc.), de 8 restaurants, 7 brasseriën en de internationale persstand.

2,400 exposanten uit 44 landen
Frankrijk is de grootste exposant met een totale standoppervlakte van 25.450 vierkante meter. Alle Franse wijn regio’s zijn vertegenwoordigd op de Vinexpo. De Bordeaux-Gironde regio staat bovenaan met bijna 8.200 vierkante meter in standoppervlakte, waar Pauillac, Margaux, Saint-Emilion, Bordeaux, en Sauternes wijnen geproefd kunnen worden, evenals 57 andere Bordeaux appelations. Champagne heeft dit jaar een nieuw eigen record gevestigd met een standoppervlakte van in totaal 3.000 vierkante meter, en plaatst zich hiermee op de tweede plaats,  vóór de Languedoc-Roussillon en de Bourgogne.

De 43 andere landen die exposeren op de Vinexpo zijn goed voor 36,3% van de totale 40.000 vierkante meter standoppervlakte.

Met meer dan 4.800 vierkante meter standoppervlakte reeds gereserveerd, 20% meer dan in 2009, is Italië het op één na grootste vertegenwoordigde land op de Vinexpo, vóór Spanje met 3.500 vierkante meter, gevolgd door Portugal, Chili, Argentinië, Duitsland en de VS.”

Niet slecht hè, zo’n wijnbeurs?

Lees ook:VINEXPO: EEN REIS OM DE WERELD IN VIJF DAGEN
Lees ook:VINEXPO: een wereld vol mogelijkheden
Lees ook:Recordaantal Aziatische bezoekers op Franse wijnbeurs
Lees ook:Wereldmarkt voor wijn gaat dit jaar 5% groeien in liters
Lees ook:De grootste wijnbeurs van Europe is vlakbij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>