Start nieuwe vakopleidingen voor de wijnbranche

Vandaag is het opleidingsinstituut Wine Business School officieel van start gegaan. Het instituut biedt vakopleidingen voor iedereen die beroepsmatig met wijn te maken heeft. Bij het ontwikkelen van trainingen en cursussen worden de dagelijkse werkzaamheden van de cursisten als uitgangspunt genomen. Hiermee onderscheidt de school zich van bestaande wijnopleidingen, waar de nadruk vaak ligt op herkomstgebieden, druivenrassen en productietechnieken van wijn.

Het programma van de Wine Business School richt zich onder andere op de vakgebieden marketing, verkoop, inkoop, logistiek en distributie. De trainingen en cursussen worden gegeven door de beste docenten en ervaringsdeskundigen op elk vakgebied, voor enkele specialistische vakgebieden wordt een leerstoel opgericht. De nieuwe school start met gevulde klaslokalen: de eerste cursus op maat voor een landelijke supermarktketen is in maart reeds aangevangen, nog voor de zomer start ook de opleiding voor winkelpersoneel van een landelijke slijterijketen.

‘Met de oprichting van de Wine Business School vullen we een gat in de markt,’ aldus de initiatiefnemers Corria Houthuizen en Jan Rutten. ‘De consumptie van wijn in Nederland neemt al jaren gestaag toe en daarmee ook de roep om kennis van het product en de categorie. De dagelijkse vragen van de consument over wijn komen onder andere terecht bij winkelpersoneel of de bediening in de horeca. Van diegene wordt op dat moment verwacht dat hij of zij de juiste antwoorden heeft, maar het ontbreekt in veel gevallen aan toegepaste kennis. Dit manco weerhoudt de medewerker om dieper op de vraag in te gaan, je loopt mogelijk omzet mis en doet tevens de klant tekort. Dit spectrum is precies waar de Wine Business School op inspeelt. ’

Doelgroep
Het aanbod van de Wine Business School is onder andere gericht op alle spelers in de wijnhandel, zoals importeurs, groothandel, supermarkten, slijterijen en (wijn)speciaalzaken. Daarnaast zijn medewerkers en zelfstandige professionals die actief zijn in de horeca-, catering- en gastvrijheidsector een belangrijke groep om gericht kennis en vaardigheden bij te brengen.

Start
De Wine Business School is op 1 januari 2011 van start gegaan. De eerste cursus op maat voor een landelijke supermarktketen is in maart 2011 aangevangen, nog voor deze zomer start ook de opleiding voor winkelpersoneel van een landelijke slijterijketen. Vanaf vandaag zijn de deuren van de Wine Business School officieel geopend en kunnen opdrachtgevers en medewerkers kennis nemen van het aanbod. Vanaf 1 juni aanstaande kan voor de verschillende opleidingen worden ingeschreven via onze website.

[email protected] | www.winebusinessschool.nl
Volg Wine Business School op Twitter!

Lees ook:Nieuwe cursus wijn-spijs door TV-kok Robèrt Verweij
Lees ook:Bubbles by Bruud ook op de Wine Professional
Lees ook:Nieuwe gastronomische wijncursus
Lees ook:Start bij het Wijninstituut met de ‘Start’
Lees ook:Wijnbouw in Venlo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>