Wijnbouwers protesteren tegen Moezelbrug

Op eerste Paasdag vond in Wehlen aan de Moezel (Duitsland), in het hart van het beroemde wijngebied, een spontane protestactie  van wijnboeren en hun families plaats, gericht tegen de voorgenomen nieuwe autobrug over de Moezel. Tachtig deelnemers  van 40 wijnbedrijven kwamen bijeen voor een kort fotomoment.

Behalve uit de Moezel kwamen ook deelnemers uit de Saar, Rheinhessen en de Pfalz. Onder de deelnemers was bijvoorbeeld Egon Müller met zijn familie. Müller is voorzitter van de VDP Mosel-Saar-Ruwer. Alle typen bedrijf waren aanwezig: kleine familiebedrijven, grote bottelarijen, topklasse Winzer….

Het protest was gericht tegen de geplande autobrug over de Moezel en wilde de deelstaatregering in Mainz nog eenmaal verzoeken de bouw van deze brug af te blazen. De geplande brug zorgt al een forse tijd voor veel onrust en protesten. Hoog boven de Moezel, met peilers op de steile oevers, is  een brug gepland die volgens  velen overbodig, schadelijk en niet gewenst is. Schadelijk voor het milieu, voor de wijngaarden en voor het natuurschoon aan de Moezel.

“Hoe kan ik mijn klanten vertellen dat mijn wijn van waarde is, als ze zelf kunnen zien hoe onbarmhartig er met het landschap waaruit mijn wijn stamt, omgegaan wordt’, vroeg wijnbouwer Johannes Schmitz uit Ürzig zich af.

Lees hier het hele bericht

Lees ook:Brug over de Moezel komt er toch
Lees ook:Drink wijn met mate!
Lees ook:De brug der bruggen… komt hij er wel of niet?
Lees ook:Twee glazen wijn per week: geen schade voor baby
Lees ook:KlitzeKleineRing redt wijnbergen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>