Wijnkoningin Zuid-Holland gekroond

Kimberley Olaria uit Den Haag is de nieuwe wijnkoningin van Zuid-Holland. Sandra Vielvoije, wijnkoningin 2010 droeg op zaterdag 16 april jl. haar kroon over aan de nieuwe wijnkoningin. De verkiezing werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd door de Zuid-Hollandse wijngaard Domein de Vier Ambachten.

De verkiezing vond plaats in de Oranjerie van de wijngaard in Voorne-Putten. Sandra Vielvoije werd gekozen door een deskundige jury met Irma van Oosten, directeur VVV Zuid-Hollandse eilanden, als voorzitter.

Kimberley Olaria (1986) is na haar studie hotelmanagement en communicatie & media werkzaam bij een restaurant in de binnenstad van Den Haag. Hier is zij dagelijks bezig met wijnen. Kimberley ziet haar nieuwe functie als een geweldige kans om haar kennis van Nederlandse wijn nog verder uit te breiden. Zij is het komende jaar het gezicht van de wijngaard en daarmee van de Zuid-Hollandse wijnbouw. Door haar benoeming is Kimberley automatisch ‘Vriendin van de wijngaard’ geworden, waarbij haar naam verbonden is aan een rij druivenstokken. Kimberley zal bij diverse evenementen op de wijngaard en elders in Zuid-Holland aanwezig zijn. Ook zal zij bij de verkiezingen in 2012 deel uitmaken van de jury en bepaalt zij mede wie haar opvolgster wordt.

Persbericht Wijngaard Domein de Vier Ambachten

Lees ook:Wordt jij de nieuwe wijnkoningin?
Lees ook:Wijn in Zuid-Afrika in de handen van vrouwen
Lees ook:Beste Fairtrade wijnen van Nederland gekozen
Lees ook:Zuid-Afrika: een oud wijnland
Lees ook:Eerste passiefwijnkelder in Italië

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>