Carrefour verkoopt wijn van Belgische wijnmakers in Frankrijk

Nederland is trots op zijn wijnboeren in Frankrijk, ze werden zelfs vereeuwigd in een eigen boek onlangs. Maar ook België kent talloze liefhebbers die naar Frankrijk zijn getrokken uit liefde voor de wijnstok… En die wijnen staan binnenkort bij Carrefour-supermarkten in het zonnetje.

Ze zijn al met minstens 80, de Belgische wijnboeren in Frankrijk. Voor de Carrefour hypermarkten voldoende reden om zeven onder hen een week lang, van 4 tot 10 mei, een extra duwtje in de rug te geven door hun Franse wijn van Belgische makelij te promoten.
De Franse wijnen van de Belgische wijnboeren zullen te herkennen zijn aan een speciaal label mét foto van de wijnboer(in). ‘Deze actie past perfect in onze basisfilosofie om lokale producenten te promoten. En daar rekenen we de Belgische wijnboeren in Frankrijk ditmaal graag bij. Buiten onze landsgrenzen is het Belgische patriottisme vaak prominenter aanwezig. Ga maar even het succes na van de chambres d’hôtes die door Belgen gerund worden’, aldus Julie Stordiau, woordvoerster van Carrefour Belgium.

Bron en verder lezen

Lees ook:Winkel met Belgische wijnen geopend
Lees ook:Vers gesurfd: Belgische wijnstreken
Lees ook:Frankrijk – Biologische wijnbouw groeit gestaag
Lees ook:De tour de France van Smaak van Wijn
Lees ook:Wijnimport in Nederland neemt toe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>