China steeds belangrijker voor Bordeaux

De wijnwereld wist het al, maar de cijfers van deze maand bevestigen het: de Chinezen zijn dol op Bordeaux-wijnen. Het gebied zag de export van wijn in 2010 stijgen tot 1,77 miljoen hl (+ 14%)  en de waarde daarvan met 17% groeien. Positief, maar nog lang niet op het niveau van 2007, toen bijna 2 miljoen hl verscheept kon worden.

De grote groei komt dit keer uit het Verre Oosten, met als koplopers China (+67% in volume en +121% in waarde) en Hong Kong (+68% en +130%). China neemt inmiddels bijna tweemaal zoveel Bordeaux af als de VS. Nog een interessant gegeven: hoewel Azië goed is voor 28% van het uitgevoerde volume, tekent het voor 40% van de waarde.

Bron

Lees ook:Wijnconsumptie in China stijgt met 70% per jaar
Lees ook:Recordoogst Nieuw-Zeeland
Lees ook:En weer een bericht over stijgende wijnomzetten
Lees ook:Oogst in Spanje
Lees ook:Moët gaat bubbels in China produceren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>