Languedoc-Roussillon op de proeftafel

De MagisterVini i/o heren proeverij met één dame, was gisterenmiddag weer op de perfecte tijd: einde middag met het begin van de avond. Dit keer stond de Languedoc – Roussillon op het programma, met Zuid-Afrika. We proefden van alles, top, jong, oud, matig, perfect.  We proefden Pinot Noir  uit de Hemel en Aarde Vallei, met animale tonen,  koffie en zachte rijpe tannines.  Pinotage; Shiraz en Syrah etc.. En we proefden Corbières 2011. Die had ik meegenomen van de Liddl. Voor het enorme bedrag van  € 1,99.  Natuurlijk had ik er niet opgerekend dat deze vakmensen van iedere inkoopcentrale, van iedere importeur bijna alle flessen herkennen. Dus vóór het proeven was  uiteindelijk alleen de prijs nog niet bekend. Die liet zich natuurlijk wel zo’n beetje raden.  Grappig en toch weer verbazingwekkend, want hoe kan je het er in hemelsnaam voor maken, we vonden de wijn allemaal kruidig, soepel en in balans. Helemaal niet onaardig  Let wel, alle waar voor zijn geld, maar de prijs-kwaliteit verhouding was hartstikke goed.

Volgende keer kan ik weer meedoen! Ik verheug me erop!

 

 

Lees ook:Pommard 1973
Lees ook:Een goed wijnjaar
Lees ook:Proefnotities Hosman proeverij
Lees ook:Champagnewandeling…
Lees ook:Wijn uit Nieuw-Zeeland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>