Wijnopleiding

WIJNOPLEIDING: WERKEN MET WIJN IN AMSTERDAM. Het Wijninstituut start op 11 september a.s. met een nieuw cursusjaar Werken met Wijn op de Hogere Hotelschool in Amsterdam. Deze wijnopleiding voor gevorderden bestaat uit twaalf lessen met als afsluiting een examen. Elke les kent een specifiek thema en staat onder leiding van een bekende wijnexpert, zoals: Karel de Graaf (wijnagent, gespecialiseerd in Bourgognewijnen, Albert de Jong (freelance wijnschrijver), Gert Crum (wijnschrijver). Cees van Casteren (Master of Wine, journalist en consultant), Andre Sauerbier (marketeer, eigenaar van Het Wijninstituut) e.a.

Werken met Wijn vormt de hoogste wijnopleiding van het Wijninstituut. De opleiding is bedoeld voor cursisten die, na het volgen van de wijncursus SWEN-2 of vergelijkbaar niveau, hun wijnkennis verder willen verdiepen. De opleiding kan een einddoel zijn, maar ook een brug vormen naar de opleiding voor Vinoloog van de Wijnacademie. De lessen vinden in de avonduren plaats.

 Praktijkgericht, verrijkend, creatief en interactief zijn de vier kernwoorden die de opleiding omschrijven. De lesstof richt zich op de actualiteit en wordt elk jaar aangepast. Er wordt met behulp van diverse proeftechnieken wijn geproefd. De wijnen zijn van een uitstekende kwaliteit. Tijdens de les is er, aan de hand van vooraf opgegeven stellingen, ruimte voor discussie. De interactie onderling zorgt voor levendige avonden. Werkstukken en een voordracht behoren tot de examenopdrachten binnen deze opleiding.

Lees ook:Interactieve wijnopleiding voor gevorderden
Lees ook:Crum en Daniëls docent bij Wijninstituut
Lees ook:Werken met Wijn aan het Wijninstituut
Lees ook:PLUS wijnopleiding levert weer wijnadviseurs af
Lees ook:Start Wine2Move in Amsterdam en Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>