Hoe decanteer je een vintage port ?

Misschien gaat er bij jou wel een fles open, deze Kerst. Een vintage port is de beste kwaliteit port die er is.

De naam zegt het al, er staat een oogstjaar op en wordt alleen in de beste oogstjaren gemaakt.

Het is wel van belang de port te decanteren, omdat er wat bezinksel, depot in de fles zit. Maar hoe doe je dat? Het Engelse tijdschrift Decanter legt het in de video uit.

 

Lees ook:Wijnfabels deel 5: Oude wijn moet je decanteren.
Lees ook:Nieuw: The Vintage Port website
Lees ook:Workshop wijnkoelen
Lees ook:Video Chateau Margaux MasterClass
Lees ook:Wanneer moet ik een wijn decanteren?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hoe decanteer je een vintage port ?

  1. Mariella Beukers

    We hebben net de Vintage 1996 van Churchill opengemaakt. Helaas echt nog wat te jong! Gelukkig hebben we nog wel een flesje of twee….

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>