Cursus Bourgogne met Karel de Graaf

Onder de naam ‘Alles over de Bourgogne’ zal Bourgognespecialist Karel de Graaf een serie van drie presentaties over dit beroemde wijngebied verzorgen. De data voor de wijncursus zijn gepland op: maandagavond 17 oktober, 31 oktober en 14 november 2011. Als cursuslocatie is gekozen voor het onlangs herbouwde hotel CASA400 in Amsterdam. Goed bereikbaar met openbaar vervoer en eigen parkeergarage.

Opzet en inhoud cursus
Het drieluik start op 17 oktober met een algemene inleiding over de Bourgogne, waarna op 31 oktober zal worden ingezoomd op witte Bourgognes en op 14 november rode Bourgognes centraal zullen staan. Karel de Graaf zal zijn kennis rijkelijk illustreren aan de hand van een prachtige presentatie met veel exclusief beeldmateriaal, aangevuld met een serie bijzondere wijnen.

De Bourgogne is, naar zeggen, het meest complexe wijngebied ter wereld. De versnippering van wijngaarden, verdeeld over talloze eigenaren, de grote bodemdiversiteit en onderlinge klimaatverschillen, maken het gebied voor zowel leek als professional moeilijk te doorgronden. Gelukkig bestaat de aanplant voor witte – en rode wijn voornamelijk uit slechts twee druivenrassen, respectievelijk de chardonnay en de pinot noir. Om de Bourgogne als wijngebied beter te leren kennen is een goede gids onontbeerlijk.

Wijnspecialist Karel de Graaf
Het is voor het eerst dat deze presentaties in Nederland worden gehouden. Karel de Graaf heeft 32 jaar Bourgogne-ervaring en is wellicht Nederlands grootste kenner van het gebied. Hij werkt sinds 1992 als agent voor tientallen producenten ter plekke, maar komt al sinds 1979 diverse malen per jaar in de Bourgogne, het gebied dat zijn wijnhart heeft gestolen. Sinds 1993 is hij ook eigenaar van een stuk wijngaard in het bekende dorp Meursault, in het lieu-dit ‘Les Narvaux’.

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor zowel wijnliefhebbers als professionals die gefascineerd zijn door de wijnen uit de Bourgogne.

Data, informatie en locatie   

Cursusavonden: maandagavond 17 oktober, 31 oktober 14 november 2011

Tijd                   : 19.30 uur – 22.15 uur (enige uitloop mogelijk)

Locatie             : Hotel/Conferentiecentrum CASA400, Amsterdam

Cursusprijs       : € 295,00 inclusief btw (prijs is inclusief: proeven uit Riedelglaswerk, hand-outs, bijzondere wijnen uit de Bourgogne en presentatie Karel de Graaf).

Er zijn altijd liefhebbers die een datum niet kunnen. Om die reden bieden wij u ook de mogelijkheid om twee van de drie lessen te volgen (les 1 noodzakelijk).

Optie 2              : les 1 en les 2 € 215,00 inclusief btw
Optie 3              : les 1 en les 3 € 215,00 inclusief btw

Meer informatie: www.bourgogneworkshop.nl

Aanmelden en kosten
Aanmelden kan met volledige naam/bedrijfsgegevens via [email protected]  o.v.v. driedelige wijncursus Bourgogne. Door het grote aantal vooraanmeldingen gaat deze cyclus zeker door.

Lees ook:Crum en Daniëls docent bij Wijninstituut
Lees ook:Werken met Wijn aan het Wijninstituut
Lees ook:Oinos Wijncursussen – Bourgogne – bodem en klimaat
Lees ook:Wijnproefcursus dit najaar
Lees ook:Interactieve wijnopleiding voor gevorderden

1 Reacties // Reageer

One thought on “Cursus Bourgogne met Karel de Graaf

  1. studeren

    Klinkt goede, zal me zo snel mogelijk inschrijven.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>