Start Wine2Move in Amsterdam en Rotterdam

In januari en februari 2012 is het weer mogelijk de opleiding van Wine2Move te volgen, in Rotterdam respectievelijk Amsterdam. Wine2Move is een wijnopleiding waarin wijn anders benaderd wordt dan in de bekendere wijnopleidingen.

Wine2Move hanteert andere uitgangspunten: het is een interactieve wijnopleiding, waarbij trends en nieuwe ontwikkelingen op wijngebied centraal staan. De cursisten kiezen ieder een eigen thema om gedurende het cursusjaar verder uit te werken en te verklaren. Dit gebeurt door zelfstudie, tijdens cursusavonden en verder door wijnproeverijen te bezoeken en deze ook zelf te organiseren.

Proefgroepjes
Per cursusgroep worden twee of drie proefclubjes geformeerd, waarmee minimaal eenmaal tussen de lessen door geproefd wordt. Deze tussentijdse proeverijen worden voorbereid door steeds een andere deelnemer die vanuit zijn/haar thema deze proeverij samenstelt en ondersteunende informatie hierbij zoekt. Verder moet je een werkstuk maken dat op het examen gepresenteerd wordt.

De meeste Nederlandse wijnopleidingen hebben een geografische aanpak, waarbij alle gebieden overzichtelijk worden behandeld. Hiermee wordt een goede basiskennis opgebouwd die absoluut noodzakelijk is. Wanneer je eenmaal een dergelijke basis hebt gelegd, met het wijnbrevet, wijnacademie of een vergelijkbare opleiding, dan kun je met Wine2Move wijn anders gaan benaderen en je kennis verdiepen.

Cursusinhoud
Om de interactie tijdens de cursus zo hoog mogelijk te houden kunnen er maximaal 15 cursisten per groep geplaatst worden. Van de cursisten wordt een actieve betrokkenheid verwacht. De cursusinhoud Wine2Move is opgebouwd uit 11 lessen van 3,5 uur die zijn onderverdeeld in drie modules. Actuele onderwerpen uit de professionele wijnwereld komen aan bod, waarbij het belangrijk is ook zelf onderzoek te doen. Tijdens de cursus is er discussie over de diverse uitkomsten en stellingen.

Meer informatie

Lees ook:Nieuwe wijnopleiding in Nederland
Lees ook:Werken met Wijn aan het Wijninstituut
Lees ook:Wijnopleiding
Lees ook:Stilla is niet meer
Lees ook:Vierde Italiaanse Sommelier cursus 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>