De Pulltaps kurkentrekker

Elke keer weer verbaas ik me over het feit dat horeca-personeel niet op normale wijze een fles kan ontkurken. Hoe kan dit?

 

 

 

 

 

Waarom gebruiken nog steeds veel bedrijven de horeca-bedrijven een kurkentrekker waardoor het personeel aan tafel voor paal staat? Uiteraard zijn het vaker de mensen met wat minder ervaring, waar zij dus niets aan kunnen doen. Maar ook mensen die wat vaker flessen open maken, kunnen dit veel beter met een goede kurkentrekker dan met een slechte.

Een geldkwestie kan het niet zijn, want een goed model begint bij 6 euro. Is het onwetendheid? Vertellen die oproepkrachten niet dat ze werden uitgelachen na 5 mislukte pogingen om de fles open te krijgen waarvoor de gasten 35 euro betaalde?

U ziet het: veel vraagtekens!
Met een goede kurkentrekker kan volgens mij iedereen een fles behoorlijk opentrekken. Mijn favoriet (lees: enige) is de Pulltaps door zijn dubbele hefboom. Hiermee krijg je elke fles goed open, ook vast-zittende en zeer oude (vochtige) kurken.

Wat vinden de lezers van het wijn.blog?
Graag hoor ik jullie mening!

 

 

Lees ook:“Bewaarwijnen maakt mijnheer Guffens niet…”
Lees ook:Wijnveiling
Lees ook:Dating door wijnoverschot?
Lees ook:De vorm van het wijnglas
Lees ook:Waarom zou ik een magnum (fles) kopen?

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “De Pulltaps kurkentrekker

 1. terrone

  leuk robert voor je bijdrage, wbt de horeca
  kun je menig blog plaatsen, bv
  over de vaak slechte kwaliteit van de huiswijn

    /   Reply  / 
 2. Robèrt

  Ja, is best een leuke gedachte. Waarom staat het personeel te klungelen met een slechte kurkentrekker? Zou het gewoon puur onwetendheid van de eigenaar zijn dat hij geen degelijk materiaal aanschaft voor zijn personeel? M.a.w. de eigenaar maakt nooit een fles open?

  Ik zou in dat geval mijn eigen kurkentrekker gebruiken, die doet het gewoon altijd goed.

    /   Reply  / 
 3. Robert Verweij

  Inderdaad, als de eigenaar zelfs eens een fles zou openmaken aan tafel, ziet hij/zij zelf wel dat men er moeite mee heeft.

  Daarnaast: wat zal de wijnfilosofie zijn van een restaurant, als het personeel niet eens een fles wijn goed openkrijgt?

    /   Reply  / 
 4. Henk Wouters

  Ja wat dat betreft is het slecht gesteld met de kennis in de horeca uiteraard zijn er ook nog veel restaurants die het wel goed doen maar vaak weten ze nog eens wat ze schenken.
  Wat dat betreft kunnen ze beter een video workshop wijndecanteren en of proeven gaan kijken op http://www.horecavaktv.nl.
  Dan weten ze tenminste hoe je moet proeven en decanteren.

    /   Reply  / 
 5. Robert Punt

  word het kelnersmes aangeboden door eigen naar?

  je word toch betaald om je werk te doen?

  je bet nodig:

  kleding 100 euro, pen 0,20 euro papier0,20 euro, horloge 30euro, en natuurlijk je opener pulltaps gezien van 4,50 dus gewoon zelf koopen

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>