Veg! Samen met het Wijncoachingbureau

“Na een overweldigend Kerstavond in de schoot van onze familie, waar zoveel lekkernijen de tafel passeerden dat we allemaal de IJsseldijk oprolden, om bijna in de metershoge IJssel af te koelen, wil ik vanavond iets ‘rustigs’!

De wijn heb ik al klaargezet. Cape Zebra Pinotage. Een rode wijn uit Zuid-Afrika, vernoemd naar de Mountain Cape Zebra die in de Kaapregio woont. Deze beschermde diersoort was rond 1950 bijna geheel verdwenen. Nu groeit het gestreepte volkje weer ras.”  Zo begint de Wijncoach blog van vandaag.

Gebruikmakend van een ‘Hollands-pizza’ recept voor de echte vegetarier.

Natuurlijk ‘gepikt’ uit het River Cotagge kookboek Veg! van Hugh Fearnley-Whittingstall.
Hugh Fearnley-Whittingstall is presentator van River Cottage op Channel Four, bekroond Engels auteur en enthousiast aanhanger van biologische seizoengroenten. Hij heeft al zeven andere River Cottage boeken geschreven  en in Veg!  – het River Cottage kookboek met groenten in de hoofdrol – neemt hij ons mee  in de smaakvolle wereld van eten zonder vis of vlees.

Niet alleen voor de vegetariër is dit een musthave, maar juist ook voor iedereen die wat meer wil afwisselen met groenten!
De prachtige sfeerfoto’s en illustraties maken dit boek tot de nieuwe favoriet in vegaland met meer dan 200 recepten met groenten, groenten en nog eens groenten!  En de Wijncoach mag er mee werken.
Daarom veel vega-wijn blogs op de WCB-site! Hmm lekker!

 

 

Iets wat niets met vegetariërs te maken heeft, au contraire, is de film van DirkJan Zonnenberg. Buitenleven! Leuk gedaan. Helaas ontbreekt het laatste stukje, maar ja, doorgewinterde foodies als we zijn, kunnen we dat ook zelf wel invullen!

Morgen gaat de Lunchredactie van het WCB  naar Amsterdam voor een lunch in het Conservatorium hotel. Het prachtige hotel gelegen op het Museumplein in Amsterdam!

Lees ook:Gratis kookboek bij Gall & Gall
Lees ook:Food before brains
Lees ook:Prachtige foto’s en een nieuw kookboek voor Niven Kunz
Lees ook:Wijn bij groenten en/of vegetarische recepten
Lees ook:Hugh Johnsons wijngids 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>