Utrechtse wijnhandel bestaat 125 jaar

Gisteren is in Utrecht het 125-jarig jubileum gevierd van wijnhandel Van Wageningen en de Lange. Deze wijnhandel zit al sinds 1886 aan de Oudegracht, en wordt sinds 1977 geleid door Menno en Dineke ten Berge.

Burgemeester Aleid Wolfsen mocht het eerste exemplaar van het jubileumboek in ontvangst nemen, uit handen van ondergetekende. In het jubileumboek is te geschiedenis van de firma te lezen, naast een interview met de eigenaren, een bijdrage van wijnschrijver René van Heusden en diverse verhalen van klanten en leveranciers. Zoon Onno ten Berge schreef tot slot een korte toekomstvisie.

Van Wageningen en de Lange is sinds de oprichting specialist in klassieke Franse wijnen, voornamelijk Bordeaux. Daarnaast maakt op port, van het huis Churchill Graham, en madeira, van Henriques & Henriques, een bijzonder onderdeel van het assortiment uit. De firma is gevestigd in kelders langs de werf, die dateren uit de 13e eeuw. Van deze kelders wordt wel gezegd dat ze vroeger doorliepen tot aan het kasteel Vredenburg.

Lees ook:Een glaasje madera.. bij de chocolade!
Lees ook:Neem een kijkje bij Ruinart Champagne
Lees ook:Nieuw: The Vintage Port website
Lees ook:De wijnkelders van Château Margaux
Lees ook:OTIMA10

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>