Ilja Gort geeft een ton weg

Omdat hij begaan is met het lot van mens en dier en het lot van de wijndrinker in het bijzonder, geeft wijnboer Ilja Gort een ton weg. Aldus een persbericht vandaag in mijn inbox. Niet in geld, maar in wijn: een ton la Tulipe Prestige 2009 staat op zijn château klaar voor transport naar Nederland.

‘In tijden van crisis is het belangrijker dan ooit om optimaal te genieten van de kleine dingen. Slurpen is dan niet alleen goed voor de smaakbeleving, het is bovendien economisch verantwoord; slurpend doe je immers langer met je wijn. Met een mooie wijn breng je mensen dichter bij elkaar. Daarom stel ik een ton wijn beschikbaar om de wereld een beetje gezelliger te maken. Ik denk daarbij aan het organiseren van een buurtfeest, een spetterend huwelijksfeest of veil die ton voor een goed doel. Desnoods geef je een groot feest voor alle mensen die Ton heten.’ – aldus Ilja Gort.

Gort komt de ton (of haar inhoud in gebottelde vorm, circa 300 flessen), persoonlijk thuis afleveren. Via de speciale actiepagina www.slurp.nu/actie kun je kans op de ton wijn. Als troostprijs stelt Ilja Gort zijn nieuwe boek Ik slurp dus ik ben ter beschikking.

Uit onderzoek is gebleken dat het bijzonder droevig is gesteld met de smaakbeleving van de Nederlander. Slurpen wordt gezien als ‘niet netjes’ en ‘een vies geluid’. ‘Ach,’ verzucht Gort, ‘iedereen heeft het slurpen afgeleerd, dus eigenlijk moeten we blij zijn dat ten minste een kwart van de mensen wél slurpt!’

Ilja Gort schreef eerder Leven als Gort in Frankrijk en Overleven als Gort in Frankrijk, De nieuwe wijnsurvivalgids, Het Merlot Mysterie en Slurp! en nu Ik slurp dus ik ben.

Ilja Gort, Ik slurp dus ik ben, gebonden met stofomslag, 13,5 x 17,5 cm, 288 pagina’s, prijs € 14,95

Lees ook:Ik slurp dus ik ben
Lees ook:Een nieuwe Ilja Gort op de plank
Lees ook:Ilja Gort komt met een boek
Lees ook:Ilja Gort presenteert slobberwijntje ‘Slurp!’
Lees ook:Yvon Jaspers vindt wijn vies

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>