Perswijn in nieuw jasje

Vanaf vandaag in de winkel, morgen misschien op de mat: het blad Perswijn in een nieuw jasje! De tijd was rijp voor een nieuwe stijl, aldus het bericht op de eigen website. Vanaf het Perswijn nr. 4 zal de opmaak verbeterd zijn, het lettertype aangepast, en de lay-out van de pagina’s overzichtelijker. De inhoud blijft hetzelfde.

In het nieuwe nummer van Perswijn aandacht voor:

Daar zit een luchtje aan
Benzine, rozen, zwarte thee en zelfs kattenpis; het zijn allemaal geuren die je in wijn kunt herkennen. Waar komen die luchtjes precies vandaan? In een serie van drie artikelen gaat Lars Daniëls op jacht naar wijnaroma’s en hun herkomst. Deel 2: de secundaire aroma’s.

Steeds completer, steeds complexer: wijnland Chili
In maart van dit jaar bezocht René van Heusden een groot aantal wijnbedrijven in diverse regio’s van Chili, met tussendoor een uitstapje naar het Argentijnse Mendoza. Hierover konden we al lezen op deze website. Conclusie: Chili is een veel complexer wijnland dan het soms lijkt.

Meer alcohol in wijn; probleem of niet?
Meer suiker in de druiven, meer alcohol in de wijn: Wat doe je eraan? Het alcoholpercentage van wijn wordt steeds hoger – uiteraard met gevolgen voor de stijl van de wijn. Wereldwijd ontsnapt geen enkel productiegebied aan deze trend. Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen, zonder dat duidelijk is welke de grootste rol speelt. Oplossingen bestaan, maar zijn niet altijd gemakkelijk in praktijk te brengen.

Lees ook:Perswijn nummer 7
Lees ook:Hoe veel alcohol mag er in wijn zitten?
Lees ook:Nederlands kwartet naar een Belgische Proeverij met Duitse wijnen
Lees ook:22 april Nieuwe Wereld wijnen in Noordwijk
Lees ook:Perswijn Zomerproeverij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>