Verschenen: Het Domein, over het leven op Mas des Dames

Vanmorgen stond een groot interview met haar in de Volkskrant, vorige maand verscheen haar boek: Lidewij van Wilgen, eigenaar van het inmiddels vrij bekende wijndomein Mas des Dames in de Languedoc.

Van Wilgen (1966) maakte een bliksemcarrière in de reclame bij verschillende grote bureaus in Amsterdam. Op haar vijfendertigste verhuisde ze met man en drie dochters naar een eeuwenoude wijnboerderij in Zuid-Frankrijk. Inmiddels genieten de wijnen van Mas des Dames internationale bekendheid. Ze worden verkocht van Engeland tot de VS en geschonken in de businessclass van de KLM. The Wine  Spectator kende al eens 91 punten aan een wijn toe.

Maar niet alles verliep zoals gepland… Met humor en zelfspot beschrijft Van Wilgen in Het Domein de weg vol tegenslagen die moest doorstaan voordat ze bereikte wat ze wilde. Een lange weg vol eenzaamheid die uiteindelijk leidde naar de wereldwijde doorbraak van haar wijnen en een besef van wat er werkelijk toe doet in het leven.

Eerder werden Van Wilgen en Mas des Dames al geportretteerd in Vivre! Nederlandse wijnboeren in Frankrijk.

Lidewij van Wilgen, Het Domein,  Uitgeverij Cargo, isbn 978 90 234 5860 9, prijs € 18.90

Lees ook:Webwinkel gewijd aan vaderlandse wijnboeren in het buitenland
Lees ook:Van den Beld Wines op Domaine de la Rogère
Lees ook:Open Dag Nederlandse Wijngaarden bij Domein Wilgenhaeghe
Lees ook:Wijnkoningin Zuid-Holland gekroond
Lees ook:Nieuwe biologische wijngaard in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>