Wijn bij Oesters

Ha, je denk nu dat ik vandaag een wijntip ga geven bij de oesters. Nee, nu even niet… Maar wel eentje bij het lekkere leesboek Oesters, dat Edith op Koken.blog besprak. Want wat is er nu lekkerder dan met een boek op de bank en een lekker glas wijn erbij?Het boek Oesters speelt in de VS en gaat over het leven van oestervissers in Louisiana, rond 1960. Het boek leest lekker weg, en daar heb je ook een niet al te moeilijke wijn bij nodig. Kijk eens uit naar de Sauvignon Blanc van Domaine La Colombette, voor € 5,95 te koop bij onder andere Henri Bloem.

Alles heeft deze wijn mee: schroefdop, alcoholpercentage, geur en smaak. Een heerlijke dorstlessende Sauvignon Blanc, met een alcoholpercentage waar je nu eens niet onmiddellijk van op je kop staat. Je ruikt kruisbes en citrus en proeft sappige geelgroene appels en knisperende zuren. De Pugibets, makers van deze wijn, staan met recht bekend als eigenzinnige kerels met heel eigen meningen over wijnmaken. Lage alcoholpercentages is er daar één van.

Lees ook:De schroefdop
Lees ook:Champagne ‘Inflorescence’ bij de oesters
Lees ook:Hopscheuten met….?
Lees ook:Het parfum van de wijn
Lees ook:Kruiden en garrigue

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>