Gratis downloaden: High Performance Wines

Hoe een organisatie zijn prestaties kan verbeteren, is onderdeel van heel wat adviesbureau’s. Een daarvan, het HPO Center, schreef onlangs een publicatie waarin prestatieverbetering voor organisaties werd geïllustreerd aan voorbeelden uit de wijnwereld.

Een wijnliefhebber weet vaak niet wat voor prestaties er in de wijnwereld worden geleverd. Maar hij of zij verwacht wel goede producten, zoals bijvoorbeeld duurzame en biologische wijnen. In samenwerking met Peter Klosse, ‘smaakprofessor’ van Nederland en oprichter van de Academie Gastronomique, dacht het HPO Center na over het gedachtengoed van het bureau en de wijnwereld.

Een van de conclusies die me wel aansprak: er zijn drie wijncategorieën te onderscheiden: statusgerichte wijnen (champagne, bordeaux), klantgerichte wijnen (supermarkt), productgerichte wijnen (terroir).

Naast een workshop voor managers leverde het een gratis boekje, dat zeer leerzaam is om te lezen. Het is hier te downloaden. Ik kan het van harte aanbevelen: goed leesvoer!

Lees ook:Nog meer nieuws over Champagne
Lees ook:Nieuwe gastronomische wijncursus
Lees ook:Anja Vondenhoff nieuwe ambassadeur van Champagne
Lees ook:Cava scoort goed! Champagne nog steeds populair
Lees ook:Vandaag #portday

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>