Verwacht: nieuw wijnboek Onno Kleyn

“Eind jaren tachtig was een van de kleine appartementjes die Paolo een poos had verhuurd aan toeristen ons verblijf als we weer eens op de vleugels van het sentiment naar Toscane waren afgereisd. We bibberden door een slecht verwarmde Kerst, we verstoften geel in de zomer, we speelden met de schuwe boerderijkatjes, fotografeerden een zonnende adder en aten pasta, veel pasta, met Margaret en Georgia, op het terras waaromheen vuurvliegjes hun lichtjes lieten gloeien. Onderwijl ging Paolo door met beroemd worden. Want zijn wijnen hoorden al heel rap bij de elite van de streek. De gewone Chianti Classico, de riserva die geen ‘riserva’ heette maar Cepparello, de ‘Collezione de Marchi’ Chardonnays en Syrahs, en niet te vergeten de Vin Santo, de iets zoete wijn van sap dat in afgesloten en nooit bijgevulde vaatjes jarenlang rijpt op de zolders, heet in de zomer, koud in de winter.”

Dit is een fragment uit het nieuwe boek van culinair schrijven Onno Kleyn, Weg van Wijn. Het verschijnt begin april bij Uitgeverij Nieuw Amsterdam. Ik verheug me er al op, want als er iemand wijn en recepten beeldend en humoristisch met elkaar kan verbinden, is hij het wel.

In dit boek dwaalt Onno Kleyn rond langs wijnstreken in Frankrijk, Italië en andere mediterrane landen. Reis met hem mee, nippend, drinkend, walsend door de wijngaarden. Zestig streken, tachtig bekende en onbekende wijnmakers, honderden wijnen die stuk voor stuk de aandacht (en het kopen) waard zijn.

Meer informatie

Lees ook:Weg van wijn: nieuw boek van Onno Kleyn
Lees ook:Cursus Culinair en Wijnschrijven van Onno Kleyn
Lees ook:Win een wijnboek van Onno Kleyn!
Lees ook:Onno Kleyn gastredacteur 4e BTG-Magazine
Lees ook:En de winnaars van het boek Weg van wijn zijn….

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>