Snelle cursus: Hoe verkoop ik wijn in de horeca

 

Vandaag is in Zwolle het eerste exemplaar van het boek ‘Ik verkoop wijn
in de horeca’ aangeboden aan Thérèse Boer, maître sommelier van
Restaurant de Librije en tevens president van het Gastvrijheidsgilde.
Het boek verschijnt naar aanleiding van onderzoek uitgevoerd door
Trendbox, onder 500 gasten die regelmatig wijn drinken in restaurants
en café’s. Dit onderzoek is gehouden in opdracht van Oud Reuchlin &
Boelen, een van de grootste importeurs van kwaliteitswijnen in
Nederland.

Jongeren hebben honger naar wijnkennis
Jongeren tussen de 25 en 34 jaar zijn bereid veel meer geld uit te geven aan kwaliteitswijnen als ze daar in een restaurant beter over worden geïnformeerd. Uit het Trendbox-onderzoek blijkt verder dat meer dan de helft van de consumenten graag advies wil over wijn die bij het eten past. Van de ondervraagden die meer en/of duurdere wijn zou bestellen als er meer informatie wordt gegeven, geeft een derde deel van de respondenten aan, tussen de 10 en 15 euro per fles meer te willen betalen. Voor een goed glas wijn in de horeca wil 55 procent maximaal 4 euro per glas betalen, een derde is bereid tussen de 4 en 6 euro per glas neer te leggen.
 
Frisse schrijfstijl, gericht op jonge beroepsgroep
Om jonge vakmensen enthousiast te maken voor wijn en voor een dienstverlenend beroep in de horeca , is het praktijkhandboek bewust laagdrempelig gehouden. Door de frisse schrijfstijl en vormgeving, maakt het boek op eigentijdse wijze de lezer vertrouwd met begrippen als gastgerichtheid, communicatie en het verkopen van wijn in de horeca.  Ook wordt inzicht gegeven in de veelomvattende bedieningstaak gecombineerd met de opbouw van kennis van wijn en van wijn-spijs-combinaties. Daarvoor zit het boek vol krachtige beeldende teksten en ezelsbruggetjes, die op de werkvloer goed van pas komen. Het schrijversduo Ruit & Rijst (Noële Ruitenberg en Magda van der Rijst) heeft reeds een groot aantal informatieve (wijn)boeken op haar naam staan. Dit keer richten zij zich voor het eerst op de startende wijnprofessional in de horeca.
 
Positief effect op de wijnomzet
,,De resultaten van het onderzoek bevestigen de trend dat er in de horeca behoefte is aan een tweede huiswijn, van een betere kwaliteit”, zegt Rudolf Bijleveld, algemeen directeur van wijnimporteur Oud Reuchlin & Boelen. Naar aanleiding van het 275 jarig bestaan van dit bedrijf dit jaar, is in samenwerking met het Wijninstituut het boek ‘Ik verkoop wijn’ uitgebracht. Daarnaast is er ook de ‘Weet van Wijn Horeca Verkooptraining’ ontwikkeld, om de wijnkennis van medewerkers in de horeca te vergroten. Het boek en de verkooptraining geven op een heldere en speelse manier inzicht in wijn- en spijscombinaties, gastheerschap, communicatie en verkoop en wijnkennis. André Sauerbier, directeur van het Wijninstituut: ,,Wij willen hiermee bereiken dat een medewerker in de horeca met nog meer plezier zijn werk doet, waardoor er een meerwaarde ontstaat voor zowel de gast als de ondernemer.”
 
Meer informatie:
Titel: Ik verkoop wijn in de Horeca
Prijs: € 8,95 inclusief BTW, exclusief porti- en administratiekosten
Verkrijgbaar via: www.weetvanwijn.nl/boek
Uitgever: Het Wijninstituut, André Sauerbier, Mechelsestraat 21, 2587 XW Den Haag

Lees ook:André Sauerbier weg bij Perswijn
Lees ook:Het Wijninstituut naar een volgende fase
Lees ook:Nieuw initiatief in de trainingswereld!
Lees ook:EMIEL KWEKKEBOOM WINNAAR PRIX CULINAIRE ‘LE TAITTINGER’ BENELUX
Lees ook:Behouden vaart voor het Wijninstituut

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Snelle cursus: Hoe verkoop ik wijn in de horeca

 1. Stappato

  Nieuw in België en misschien daar zelf ver buiten! Online degustaties van Italiaanse wijnen.

  Kom en ontdek dit alles op

  http://stappato.wordpress.com

  Salute e saluti

    /   Reply  / 
 2. Verkooptraining

  Wellicht dat een cursus verkoop voor personeel ook een idee is?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>